Hint Yağı Faydaları Nelerdir? Hint Yağının Kullanım Alanları Nedir?

Hint yağı Akdeniz ikliminin yaşandığı yerlerde görülen asıl oluştuğu yer Hindistan olan Hint yağı bitkisinden elde edilir. Hint yağının kullanıldığı birçok alan vardır. En yakın aktardan alabileceğiniz Hint yağı faydaları ve kullanım alanları nedir, ne işe yarar gelin öğrenelim:

Hint Yağı Nedir?

Hint yağı bilimsel adı ile Ricinus Communis olarak bilinen, hint yağı bitkisinin tohumlarının ezilerek ortaya çıkarılan sarı bir bitkisel yağa denir. Hint yağının içerisinde doymamış yağlar, mineraller, E vitamini bulunur.

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

Hint yağı sağlık alanında, cilt için, saçlar ve gözler için farklı alanlarda kullanımda rol oynar. Bunlarla birlikte kozmetik ürünlerinde, sabunların içeriğinde, masaj yağlarında kullanılır. Hint yağının en önemli faydalarından birileri antioksidan ve antiseptik özelliği olmasıdır. Enfeksiyonları engellemeye ve vücuda zararlı serbest radikalleri engellemeye yardımcı olur.

Hint Yağının 5 Kullanım Alanı

  • Sivilceleriniz ve Sivilce İzleriniz İle Savaşır.

Hint yağının içerisinde mineraller ve E vitamini bulunmaktadır. Sivilcelerin oluşmasına neden olan bakterileri engellemeye yardımcı olur. Her gece yatmadan önce temiz cildinize Hint yağını sürebilirsiniz.

  • Kaşları ve Kirpikleri Gürleştirir.

Kaş ve Kirpik için yapılan kürlerde vazgeçilmez yağlardan birisidir Hint yağı. Düzenli kullanımda mutlaka faydası görülecektir. Her gün yatmadan önce kirpiklerinize ve kaşlarınıza sürebilirsiniz. Ayrıca Sakal ve Bıyık Çıkarmak İçin olan yazımızı okuyabilirsiniz. http://webhakim.com/sakal-cikarma.html

  • Saçları Uzatmada ve Saç Problemlerinde

Hint yağı saçları gürleştirme de ve uzatmada birebirdir. Hint yağını şampuanınıza ekleyerek saçlarınızı uzatmak için kullanabilirsiniz. Saç kıran, kepek, saç derisi kuruluğu gibi problemler için yine kullanabilirsiniz.

  • Cilt Çatlakları ve Cilt Lekelerini Geçirmek İçin

Vücudunuzda hamilelikten sonra, kilo alıp vermekten sonra oluşan çatlaklar için düzenli kullanımla geçirebilirsiniz. Hint yağı içeriğindeki mineraller ve Omega 3 yağ asitler ile leke oluşumunu engelleyici özelliği vardır.

  • Sağlık İçin Faydaları

Hint yağı sağlık alanında da kullanılır. Kabızlık sorunu, kas ve eklem ağrıları, tırnak kırılmaları, adet sancıları, ciltte oluşan kesikler, göz arpacığı tedavisi gibi kullanım alanları da vardır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here