Akıllı telefonlar çok hızlı şekilde hayatımıza girdi ve adeta bizim bir parçamız oldu. Telefonsuz dışarı çıkmıyoruz ve elimizden düşürmüyoruz. Hatta bazı insanlara 1 tane yetmiyor, 2 akıllı telefonla dolaşıyor.
Akıllı telefon bizim yatma arkadaşımız değildir, zaten yeterince gün boyu bizimle ve bize zararı dokunmaktadır. Peki, bu kadar hayatımıza giren akıllı telefonlar ile yapılan hatalara şöyle bir göz atalım.
Akıllı Telefon Kullanırken Yapılan 5 Hata
Akıllı telefon kullanırken bilmediğimiz çok fazla hata yapıyoruz. Bilmeden sağlığımıza zarar veriyor olabiliriz, detaylarına birlikte bakalım.
1- Telefonla Yatmak
Cep telefonu temelinde elektromanyetik alıcı vericidir. Radyo dalgaları yaymaktadır. Henüz kanıtlanmamış olmasına rağmen, dalgaların uzun saatler boyunca maruz kaldıktan sonra beyninizi nasıl etkileyebileceğini göstermeye devam ediyor.
Uyurken telefonu tamamen kapatmanız iyi olacaktır. Eğer kapatamıyorsanız başka bir odaya götürün buda mümkün değilse, uçak modun da tutun ve öyle yatın.
2- Çok uzun süre mavi ışığa maruz kalmak
Uykunuzun düzenli olmasını istiyorsanız ışığını tamamen kısın. Mavi ışık aynı zamanda baş ağrılarına ve görme problemlerine neden olur. Telefonunuzdaki ışık seviyelerini sıfırlamayı ve mavi ışık filtresini açmayı deneyin.
3- Düşük Sinyal İle Kullanma
Telefonunuzda zayıf sinyal geliyorsa, sağlığınıza çok daha zararlıdır. Disconnect’in yazarı Dr. Devra Davis: Cep Telefonu Radyasyonu Hakkındaki Gerçeklerde sinyal düşük olduğunda telefon çok daha zararlıdır çünkü telefonunuzun ısınmasına neden olur, buda çok daha radyasyon yayar.
4- Sürekli Elinizde Bulundurmak
Kanser ve cep telefonları arasındaki bağlantıyı araştıran, özellikle de 900 MHz civarında olan iletim sinyallerine odaklanan ve telefonunuzun ısınmasına sebep olan birkaç çalışma var.
Vücudunuza her yakın tuttuğunuzda cildiniz ısıyı küçük parçalarda kolayca emer.
Radyasyonun insan vücudu üzerinde kanıtlanmış etkisi olmamasına rağmen, telefonunuz arasında biraz mesafe bıraktığınızda emilim oranının önemli ölçüde azalmaktadır.
5- Yanlış Duruş İle Telefona Bakma
Ekrana bakmak için boynunuzu öne doğru eğdiğiniz zaman, servikal omurganızdaki stres yavaş yavaş artar. Zaman geçtikçe boynunuzun hissettiği ağırlık, gerçek kafa ağırlığınızdan 5 kat daha fazla olabilir.
Bu, boyun ağrısı ve duruş anormalliklerine neden olur. Boynunuzu olabildiğince düz tutarak telefonunuzu göz hizasında tutun.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!