APK dosyası açma pc üzerinde sıklıkla ihtiyaç duyulan bir işlemdir. Çünkü günümüzde modern oyunlar, sosyal medya ve iletişim uygulamaları, bankacılık uygulamaları gibi birçok gerekli program mobil cihazlar için tasarlanıyor.

Özellikle Android işletim sistemi üzerinde çalışması için tasarlanan apk dosyalarını Windows işletim sisteminde açmak, birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Biz de bu yazımızda Windows apk açma işleminin nasıl yapıldığını göstereceğiz.

En iyi emülatörler, farklı platformlarda eski oyunları veya yazılımları çalıştırmak için kullanılır. İşte bazı popüler emülatörler:

APK Açma Programı PC

Bir apk dosyasını pc üzerinde açmak için tercih edilebilecek en iyi yöntem bu iş için özel olarak tasarlanmış emülatörleri kullanmaktır.

Emülatörler, işletim sistemi üzerinde farklı bir işletim sistemini taklit etmek için özel olarak geliştirilmiş yapılardır.

Biz de Windows üzerinde apk dosyası açmak için Android tabletleri taklit eden Bluestack adlı programı kullanacağız.

[alert-warning]Önemli Not: Görüldüğü üzere MEmu, diğer tüm emülatörlerden daha iyi performans sunuyor. Tercih sizin. MEmu indirme linki: https://www.memuplay.com/[/alert-warning]

APK Dosyası Açma PC

Bluestack, Windows üzerinde PUBG gibi Android oyunlarını ve Instagram, WhatsApp gibi uygulamaları kullanmak için özel olarak oluşturulmuştur. Bluestack her ne kadar son derece başarılı olsa da en büyük dezavantajı yüksek sistem gereksinimlerine sahip olmasıdır.

Bluestack Sistem Gereksinimleri Şöyledir;

En az 8 GB HDD alanı (İndirdiğiniz uygulama ve oyunlara göre bu alan artış gösterir.)

En az 4 GB RAM (İyi bir performans için 8 GB üstü RAM tavsiye edilir.)

Sanallaştırma özelliğine sahip en az 4 çekirdekli Intel veya AMD işlemci.

Sistem özellikleriniz yukarıda belirtilen özelliklere denk veya yüksek ise BlueStacks Nedir, BlueStacks Ne işe Yarar adlı yazımızdan Bluestack’e dair kurulum ve kullanım detaylarını öğrenebilirsiniz.

APK Açma Programı – Diğer Alternatifler

Bluestack programı zaten birçok kullanıcı tarafından biliniyor. Ancak APK dosyası açma pc programı denilince mutlaka denenmesi gereken birkaç emülatör daha vardır.

Aşağıda verdiğimiz emülatörler tarafımızca denenmiş ve artı – eksileri ile değerlendirilmiştir.

1- MEmu Android Emülatör

MEmu Android emülatör sistem özellikleri ile Samsung markalı Galaxy TAB ailesini taklit ediyor. Bilinen en güçlü Android emülatörlerinden biri olan MEmu, geniş oyun desteği ile birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Avantajları:

  • Yüksek klavye ve Mouse entegrasyonu
  • Düşük kapasiteli sistemlerde çalışabilme
  • Yüksek performans
  • Tamamen ücretsiz
  • Multi-MEmu ile aynı anda birden fazla emülatör başlatabilme
  • Android Studio ile çok kolay bir şekilde entegre olabilme

Dezavantajları:

  • Sürekli olarak beliren reklamlar
  • Saat dilimi ayarları sürekli kendiliğinden değişiyor

2- Genymotion Android Emülatör

Sıkça kullanılan bir diğer Android emülatör olan Genymotion, gücünü Oracle VirtualBox’dan alıyor. Yani bilgisayarınıza Genymotion’u kurunca VirtualBox da otomatik olarak kuruluyor.

Kendi sanallaştırma motoruna sahip olmaması, Genymotion’un zaman zaman performans sorunları yaşamasına neden oluyor. Oyun oynamak için pek uygun olmasa da WhatsApp, Instagram gibi uygulamaları çalıştırma konusunda son derece başarılı.

Avantajları:

Yüzlerce farklı Android cihazını farklı Android sürümleri ile sunabiliyor.

Android Studio üzerinde Genymotion ile entegre olabilmeyi sağlayan eklentiler bulunuyor.

Bilgisayarda pek yer kaplamıyor (200 MB civarında)

Kişisel kullanımlar için tamamen ücretsiz

Dezavantajlar:

VirtualBox üzerinde çalıştığı için yüksek performans vadetmiyor.

Aşırı RAM kullanıyor ve bazen yüksek RAM kullanımı nedeniyle kilitleniyor

3- NoxPlayer

Tamamen oyuncular düşünülerek geliştirilmiş olan NoxPlayer, hem Windows hem de Mac işletim sistemlerinde çalışabilmesi ile dikkat çeken özel bir emülatör.

Yüksek performans vadeden yapısı ile aynı anda birden fazla emülatör başlatmayı destekleyen NoxPlayer, sahip olduğu kişiselleştirilebilir klavye seçenekleri ile oyunculara büyük kolaylıklar sağlıyor.

Avantajlar:

Android işletim sistemi üzerinde çalışabilen tüm oyunlara destek sunabilme

Dâhili ekran kaydı (Windows üzerinden)

Yüksek performans

Donanımsal sanallaştırma özelliği

Tamamen ücretsiz

Dezavantajlar:

Zaman zaman dil sorunu ortaya çıkabiliyor (Çince)

Ansızın beliren reklamlar

Diğer tüm Android emülatörleri için En iyi Android Emülatörleri başlıklı yazımıza da göz atmanızı öneririz.

Performansı Göz Önünde Bulundurun!

Söz konusu Android emülatörler olunca dikkat edilmesi gereken en önemli nokta emülatörün sunmuş olduğu performanstır. Çünkü hiçbirimiz oyun oynarken veya emülatör üzerinde herhangi bir uygulama kullanırken takılma veya donma istemeyiz. Bu nedenle emülatör seçerken performans değerleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Performans noktasında ön plana en çok çıkan emülatör ise MEmu’dur. Aşağıdaki resimde de görüleceği üzere MEmu, yapılan testlerde CPU ve GPU değerleri itibariyle rakiplerine nazaran bir hayli önde.  Bu nedenle biz de en iyi Android emülatörü konusunda MEmu’yu tavsiye ederiz.

Bu yazımızda apk dosyası açma konusunda bilgi verdik. Emülatör kurulumunda veya kullanımında sorun yaşarsanız aşağıdaki yorum sekmesini kullanarak bizlerden yardım alabilirsiniz.

SONUÇ

Her bir emülatörün kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Hangi emülatörün sizin için en iyi olduğunu belirlemek için, kullanmak istediğiniz platforma ve oyunlara göre seçim yapmanız gerekebilir.

Yorumlar (3)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER

Anonim 3 yıl önce

MEmu ANDROİD EMULATÖR VİRÜS

Anonim 4 yıl önce

Apk uygulamasını indirdikten sonra nadıl açacağız

    Anonim 3 yıl önce

    sağ tarafta apk yazıyor oraya tıkla sonra seçiyorsun ve aç diyorsun
    veya dosyayı uygulamanın üstüne sürükle ve bırak zaten inmeye başlıyacaktır