Başkasının Wi-Fi şifresini öğrenme, genelde yazılım ve bilgisayar mühendisleri tarafından hem merak uyandıran bir konu hem de ağ güvenliği açısından önemli bir program ve uygulama öğrenmenin kısa yoludur. Bu makale, başkasının Wi-Fi şifresini öğrenme sürecini detaylıca size açıklamaya çalışacağız.

Açıklamaya geçmeden önce Wi-Fi şifresi ile ilgili sizlere şifreleme protokollerini ve bunların güvenlik seviyelerini açıklamaya çalışalım.

Şifreleme Protokolleri ve Güvenlik Seviyeleri

WEP, WPA ve WPA2 Şifreleme Protokolü kablosuz ağlarda kullanılan şifreleme protokolleridir. Bunlar, Wi-Fi standartlarında veri güvenliğini sağlamak için kullanılır. Ancak, bu güvenlik seviyeleri arasında önemli farklar vardır. Bunları detaylıca açıklayalım.

WEP (Wired Equivalent Privacy) Şifreleme Protokolü:

  • En eski şifreleme protokolüdür.
  • Statik ve zayıf şifreleme yöntemleri kullanır.
  • Kırılması daha kolaydır ve güvenlik açıkları nedeniyle artık önerilmez.
  • Temel bir güvenlik seviyesi sunar ancak modern saldırılara karşı etkili değildir.

WPA (Wi-Fi Protected Access) Şifreleme Protokolü :

  • WEP’in zayıflıklarını gidermek için geliştirilmiştir.
  • Dinamik şifreleme yöntemleri ve TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) kullanır.
  • Daha güçlü bir güvenlik seviyesi sunar ancak bazı zayıflıkları vardır.
  • WPA’nın bazı varyasyonları, özellikle WPA-Personal (WPA-PSK) kullanıcıların kendi şifrelerini belirlemelerine izin verir.

WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2) Şifreleme Protokolü:

  • WPA’nın daha gelişmiş ve güvenli bir sürümüdür.
  • AES (Advanced Encryption Standard) şifreleme yöntemini kullanır, bu da daha güçlü ve daha güvenli bir şifreleme sağlar.
  • Daha karmaşık ve güçlü şifreleme algoritması nedeniyle, WPA2 WEP ve bazı WPA sürümlerinden daha güvenlidir.
  • Güncel ağ güvenliği standartlarına uygundur ve genellikle önerilen bir seçenektir.

Günümüzde, WPA2’nin en yaygın kullanılan ve önerilen şifreleme protokolü olduğu kabul edilir. Ancak, Wi-Fi 6 (802.11ax) gibi yeni nesil standartlarla birlikte WPA3 gibi güvenlik protokolleri de geliştirilmektedir ve daha yüksek seviyede güvenlik sağlama potansiyeline sahiptir.

Şifreleme protokolleri ve bunların güvenlik seviyelerini açıkladıktan sonra şimdi konumuza dönüp başkasının wifi şifresini nasıl öğrenebiliriz bunlara bakalım.

Başkasının Wifi Şifresini Öğrenme Yöntemleri 2024

Netsh WLAN Komutu İle CMD’yi Çalıştırma

Öncelikle CMD ile komut dosyasında nasıl şifre öğrenilir bunun üzerinde çalışmalar yapalım birlikte.

Başlat Menüsüne gidin, cmd yazın ve menü Komut İstemi’ni gösterecektir. Sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır‘ı seçin.

Açılan siyah penceredeki programda neler yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

netsh wlan show profile

Yukarıdaki komutu yazın ve enter’e basın. Resimde de gördüğünüz gibi bende sizinle yazdım. Eriştiğiniz ve kaydettiğiniz tüm Wi-Fi ağlarını şuan görüyorunuz. Şifresini almak istediğiniz ağı seçin ve kopyalayın.

Başkasının Wifi Şifresini Öğrenme

netsh wlan show profile name=”BURASI İLE DEĞİŞTİRİN İSMİ” key=clear

Yukarıdaki değiştirin yazdığım yer ile ismi değiştirin. Mesela sizin seçtiğiniz Wi-Fi ismi SUPERONLINE ise netsh wlan show profile name=”SUPERONLINE ” key=clear bu şekilde olacak.

Aynı şekilde yazdığınızda “Key Content” alanında şifreyi göreceksiniz. Bende şifreyi sizinle birlikte buldum ve sonucu sizinle paylaşıyorum.

Başkasının Wifi Şifresini Öğrenme

Bu şekilde istediğiniz şifreyi öğrenmiş oldunuz. Yine aynı şekilde diğer bağlanılan Wi-Fi adreslerininde hepsinin şifresini öğrenebilirsiniz.

Kali Linux ile Penetrasyon Testi

Muhtemelen popüler bilgisayar mühendisliği ve yazılım dizisi olan “Bay Robot”ta Kali Linux’i görmüşsünüzdür. Gerçek dünyadaki güvenlik uzmanlarının sıkça kullandığı bir araç olan Kali Linux, güvenlik açıklarını değil aynı zamanda ağınızın ne kadar güvenilir olduğunu test etmek için de kullanılıyor.

Bu işletim sisteminde, “penetrasyon testi” olarak adlandırılan ve bir ağı olası güvenlik açıklarına karşı test etmeyi amaçlayan bir program var. Eğer bu sistemi öğrenirseniz dilediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.

İşi uzmanından öğrenmek için aşağıdaki video’ya göz atın:

Kali Linux’u bilgisayarınızın sabit diskine kurmanıza bile gerek yok. CD veya USB bellekten çalıştırabilirsiniz. Ücretsizdir ve bir ağı kırmak için ihtiyacınız olan tüm araçlarla birlikte otomatik yükleme ile gelir.

Bunlarla uğramak istemezseniz Microsoft Store’da kolay bir şekilde erişebileceğiniz Kali Linux bulunuyor. Buna şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER