Windows PC’nizde Android çalıştırmak istiyorsanız, en iyi emülatör Android listesini derledik.
Merak edenler için, Windows PC’nizde bir Android emülatörü kullanmak isteyeceğiniz belki pek çok nedenleri vardır.
Örneğin, Andorid geliştiricileri masaüstü uygulamaları üzerine ayıklanabilir, oyuncular Andorid’e özgü oyunları büyük ekranda oynamanın zevkine varabilirler.
- Remix OS Palyer: Windows üzerinde Android uygulamalarını sorunsuz bir şekilde çalıştırmanıza olanak tanıyan güçlü ve kullanıcı dostu bir emülatördür.
- MEmu: Windows bilgisayarınızda yüksek performansla Android uygulamalarını, oyunlarını çalıştırmanıza imkan tanıyan kapsamlı ve esnek bir emülatördür.
- Nox Player: Android uygulamalarını ve oyunlarını Windows veya Mac üzerinde sorunsuz bir şekilde çalıştırarak, kapsamlı bir mobil deneyim sunan güçlü bir emülatördür.
- Bluestacks: Android uygulamalarını oyunlarını PC veya Mac üzerinde hızlı ve verimli bir şekilde çalıştırarak, sorunsuz bir mobil deneyim sağlar.
- AMIDuOS: Yüksek performanslı Android emülasyonu sağlayarak, Windows üzerinde tam ekran ve hızlı bir mobil uygulama deneyimi sunar.
- LeapDroid: Android oyunlarını Windows üzerinde düşük gecikme ve yüksek performans ile çalıştırarak akıcı bir mobil deneyim sunar.
- Genymotion: Geliştiriciler için yüksek performanslı bir Android emülatörü sağlar.
Uyarı: İndirme linkleri tüm yazıların altında bulunmaktadır. Bu uygulamalarla birlikte mobil cihazlarınızda kullandığınız uygulamaları bilgisayarda kullanabilirsiniz.
En iyi Android Emülatörü
Böylece, Andorid emülatörlerini kullanmanın çeşitli avantajlarını gördüğünüze göre, birini denemek belki cazip olabilir.
Andorid emülatörleri ile ilgili sorun, birçoğunun titiz ve reklamı olduğu gibi çalışmama eğilimindedirler.
1-Remix OS Palyer
Android x86 projesi merkezli bir işletim sistemi olan Remix OS’yi daha önce kapsadık.
Windows veya Mac’inize Remis S kurabilirken, Remix OS’yı kurma zorunluluğuna girmeden deneyimlemenin daha basit bir yolu var.
Remix OS Player, Android 6.0 Marshmallow’a dayalı Windows için ücretsiz bir emülatördür.
Remis OS Player’ı kurmadan önce, lütfen bazı yonga setlerini desteklemediğini unutmayın ve BİOS’unuzda etkinleştirilen “Sanallaştırma Teknolojisi”ni gerektirir.
Özellikleri:
- Remix OS Player’ı ilk kez çalıştırdığınızda, alttaki görev çubuğuyla yüklü tam uygulamalara erişmek için bir kısa yol düğmesi bulunan, hoş ve yeni bir ara yüzle karşılaşıyorsunuz.
- The Remix Cenrtal uygulaması size indirebileceğiniz trend uygulamaları ve oyunları öneriler sunar.
- Google Play Store’u desteklediğinden, ek kurulum gerektirmeden uygulamaları ve oyunları indirebilirsiniz.
Özellikle, klavye düğmelerini planlayabilir ve birden fazla oyunu aynı anda tek bir ekranda yönetebilir. Ayrıca oyunu geliştirme başlığı altında çok fazla sayıda iyileştirme yapılmaktadır.
Sinyal gücünü, ağ türünü, yerini, pilini ve Android uygulamanızda hata ayıklamanıza yardımcı olabilecek başka birçok şeyi manuel olarak ayarlayabilirsiniz.
Genel olarak, Remiz OS Player sağlam bir Android emülatörü ve belki de Android’in daha yeni bir versiyonu olan Marshmallow’ı çalıştıran tek emülatördür.
Ücretsiz: İndir
2-MEmu
MEmu, Android Lollipop’u temel alan Windows için yüksek performanslı bir Android emülatörüdür. Ne yazık ki, Android Jelly Bean 4.2 ile önceden yüklenmiş olarak geliyor.
Lollipop’a geçmek için ek paketler indirilmesi gerekiyor. Intel, Nvidia destekli Windows PC’ler ile uyumludur ve Remix OS Player’ın aksine AMD yonga seti ile de uyumludur.
İlk kez açıldığında, ana menü sağdaki kenar çubuğuna sıkışmış durumda antik bir 4 yıllık Android sürümü ile karşılaşacaksınız.
Ayrıca, MEmu Windows’daki APK dosyalarıyla kendisini ilişkilendirir, böylece APK dosyasını istediğiniz yerden açabilirsiniz ve otomatik olarak MEmu’da açılır ve çalıştırılır.
Ayrıca, eğer yeni harika Android uygulamalarını keşfettiğinizde, MEmu ile uygulamayı USB kablosuyla hemen telefonunuza gönderin.
Klavye haritalamayı destekler, böylece ekranın belirli alanlarındaki dokunma hissini simüle etmek için belirli tuşları atayabilirsiniz.
- Tam ekran modu,
- Ekran görüntüsü aracı,
- Kullanışlı bir “kill işlemi” aracı,
- Ekran kaydı,
- diğer pek çok özellikleri arasındadır.
Ayrıca ilginç bir “operasyon kaydı” aracı bulunur, böylece belirli dokunmatik ekran işlemlerini kaydedebilir ve istediğiniz zaman yeniden oynatabilir, böylece görevleri anında otomatikleştirebilirsiniz.
Android 5.0 Lolipop’a geçebilirsiniz, ancak yine de en az 2 yaşında. Android Nougat’ın masaya getirdiği inanılmaz özelliklerden ödün verebilirseniz, MEmu, denediğimiz en yetenekli Android emülatörlerinden biridir.
Ücretsiz: İndir
3-Nox Player
Nox Player, Android için sınıfında önde gelen performans ve gelişmiş özelliklere sahip 4.4 KitKat’a dayanan, Windows için bir başka yeni Android emülatörüdür.
Özelliklerle ilgili olarak bir sürü kutu işaret ediyor, bu nedenle bazılarının arabirimi ilk başta biraz ezici bulabileceği olasılığı vardır. Fakat onunla biraz zaman geçirdikçe, aşık olmak zorunda kalırsınız.
Ayarlarda, CPU çekirdeği sayısını, FPS’yi veya Ram’e Nox’a ayırmak istediğiniz miktarı değiştirebilirsiniz. Bazı oyunlarda uyumluluk sorunlarınız varsa, iki grafik oluşturma modu arasında geçiş yapabilirsiniz: DirectX veya OpenGL
Google Play Store için dâhili bir destek ile birlikte gelir ve bunları yüklemek için APK’ları Nox oynatıcısına sürükleyip bırakabilirsiniz.
Klavye haritalama için bir başka ad olan “simüle dokunuş” işlevselliği vardır ve oyun oynamanıza yardımcı olur. “Komut dosyası kaydı” işlevi, belirli olayları ekranda kaydetmenizi ve daha sonra bunları tekrarlamanızı sağlar.
Özellikle elle gerçekleştirmek için çok monoton olan Android’te bir işlemi otomatikleştirmeniz gerektiğinde yararlı olabilir.
Sizi daha fazla şaşırtmak için, Android’in kullanıma hazır bir sürümüyle geliyor. Ayrıca, çok oyunculu özellik, aynı anda birden çok Android örneğini çalıştırmanıza olanak tanır.
Gördüğünüz gibi, Nox oynatıcı inanılmaz derecede zengin özelliklere sahip bir Android emülatörüdür ve yalnızca Android’in eski bir sürümüne izin vermektedir.
Ücretsiz: İndir
4-Bluestacks
Bunu birinin gördüğünü gördün, değil mi? Sonuçta BlueStacks, Android 4.4 KitKat’a dayanıyor ve tüm bu “Android on PC” ürününün ilk öncülerinden biri olmuştur.
Ancak, son zamanlarda BlueStacks çok övünen bir durumdaydı ve rekabet hızla arttı. Bununla birlikte, yine de çok yetenekli bir Android emülatörü ve BlueStacks’dan söz etmeden bu listeyi tamamlanmış olabileceği düşünülemez.
İki milyondan fazla Android uygulaması ve oyununa erişmenizi sağlayan, Google Play Store önceden yüklenmiş olarak gelir. APK’ları yüklemek de oldukça kolaydır.
Rakiplerinden hiçbirinin sunmadığı birkaç özellikle birlikte gelir. İlki, Twitch’in canlı akışını yapma olanağı, bununla takipçilerinize oyun becerileri sergileyebilirsiniz.
İkincisi, BlueStacks TV kullanarak Facebook Live’a canlı yayın yapabilirsiniz.
Bunun dışında, çoklu görev işlevlerini gerçek Android telefonuna çok benzer şekilde destekliyor. Ücretsiz sürüm, reklamlar ile riddled(?) ve sponsorlu uygulamaları yüklemek için sizi sürekli zorlar.
Böylece, reklamsız deneyim ve öncelik desteği sağlayan premium sürümü elde edebilirsiniz.
Ücretsiz: İndir
5-AMIDuOS
DuOS olarak da bilinen AMIDuOS, Gürcistan merkezli American Megatrends tarafından geliştirilen bir başka Android emülatörüdür.
DuOS’u yüklemeden önce, BIOS’da “Sanallaştırma Teknolojisi” nün etkinleştirildiğinden ve Microsoft Net Framework 4.0 veya daha üst sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.
DuOS, Android 5.1 Lollipop’u temel alıyor, ancak bazı garip nedenle, Jelly Bean’e dayalı sürümü indirmek için bir seçenek de var. Bilmeniz gereken önemli bir nokta, Google Play Store ile birlikte değil bunun yerine Amazon App Store ile birlikte gelmesidir.
Sunulan uygulamalar ve oyunlar söz konusu olduğunda Amazon’un teklifi Play Store’un yakınında hiçbir yerde değil, ancak çok fazla sorun olmamalı, çünkü her zaman APK’ları DuOS’a yükleyebilirsiniz.
Aslında, Windows’da bir APK’ya sağ tıklamanız yeterli ve APK’yı doğrudan DuOS’a yükleme seçeneği mevcuttur.
Donanımların yüzü, gameoad ve harici donanım GPS’ini destekler. Yapılandırma aracı RAM, saniyedeki kareler ve DPI miktarını manuel olarak ayarlamanıza izin verir. Gerçekten beğendiğimiz bir özellik “root modunda” çalışabilme özelliğidir.
Bu, temelde root kullanıcı ayrıcalıklarına sahip olduğunuz ve Android için harika tüm root uygulamalarını çalıştırabileceğiniz anlamına gelir.
Klavye eşleme özelliği yoktur, harici bir gamepad takmadığınız sürece oysa oyun oynamak hiç de uygun olmayacak.
30 günlük ücretsiz bir deneme sürümü var, ancak tam sürüm için 15 $ ödemeniz gerekecek. Tam sürüm, Android 5.x Lollipop ile birlikte gelir ve Android 4.2 jellybean ile birlikte gelen 10 dolarlık hafif sürüm bulunur.
Ücretsiz: İndir
6-LeapDroid
LeapDroid, geçen yıl Google tarafından edinilen ve sonunda kapanacak güçlü bir Android emülatörüdür (yine de başka kaynaklardan indirebilirsiniz).
Ancak hata yapıp, sonlandırmasına rağmen LeapDroid hala en sağlam Android emülatörlerinden biri olmayı başarıyor.
Android 4.4 KitKat’a dayalıdır ve tarayıcı, müzik, kamera gibi tüm AOSP uygulamaları ile birlikte gelir.
Ana ekranda, Clash of Clans ve Pokémon GO gibi popüler oyun başlıklarını indirmek için kısayollar sunuyor.
Ama bu kadar değil. Google Play Store’u tam olarak desteklediği için, Android uygulamaları ve oyunları hemen hazırda tutabilirsiniz.
İsterseniz APK’leri bilgisayarınızdan da doğrudan yükleyebilirsiniz.
Bunun dışında, tam ekran modu desteği, bir ekran görüntüsü aracı ve OpenGL veya DirectX arasında grafik oluşturma modunu seçme seçeneği bulunur.
Ayrıca klavye eşlemesini de destekler; böylece fare işaretçinizle beceriksizce dolaşmak yerine klavye kısayollarıyla rahatça oynayabilirsiniz.
Ayrıca, farenizin kaydırma tekerleğini kullanarak hareket ayrıntılarını ayarlayabilir ve zumu tutarak taklit edebilirsiniz.
If you can shove down the throat the fact that it comes with Android KitKat, LeapDroid is really impressive.
Ayrıca, son zamanlarda durdurulduğu için arkasındaki şirket artık herhangi bir destek sunmuyor. Karşılaşabileceğiniz So, if you don’t mind searching the web on your own for squashing any bugs you might encounter, give it a try.
Ücretsiz: İndir
7-Genymotion
Genymotion, Android Studio’nun varsayılan emülatörüne mükemmel bir alternatif olarak rotaya çıktı. Geliştirme amaçlı olması amaçlanmıştır, ancak kişisel kullanım için de elbette kullanabilirsiniz.
İndirmeden önce, BIOS’unuzdaki “sanallaştırma teknolojisini” etkinleştirdiğinizden ve VirtualBox’un en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. Ayrıca, bir kullanmaya başlamadan önce bir hesaba kaydolmanız gerekir.
Genymotion’u kullanmanın büyük yararı, simülasyon yapmak için herhangi bir Android telefonunu seçmenize izin veriyor olmasıdır.
Android 4.4 KitKat’tan Android 7.0 Nougat’a kadar herhangi bir Android sürümünü yüklemeyi seçebilirsiniz.
Ücretsiz sürüm, GPS koordinatlarını, pil seviyesini ve kamerayı manuel olarak ayarlama desteği ile birlikte gelir.
Premium sürüm, gerçek bir telefon kullanarak Genymotion’un uzaktan kumandası ve ekran video kaydı gibi birçok yeni özelliğin kilidini açıyor.
Android Studio, IntelliJ IDEA ve Eclipse için geliştiricilerin uygulamalarını doğrudan Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) içinde test etmelerine yardımcı olan eklentilere sahiptir.
Varsayılan olarak Google Play Store ile birlikte gelmez, ancak biraz ayar yaparsanız, GApps’i manuel olarak kurarak sahip olabilirsiniz.
Genymotion ayrıca, tarayıcınızdan deneyebileceğiniz bulut tabanlı bir çevrimiçi emülatör sunarken, onlarla iletişime geçmeniz ve özel erişim için talep etmeniz gerekir.
Genymotion, geliştiriciler için mükemmel bir Android aracıdır. Ancak bu amaçla bu listede diğer seçeneklerle daha iyi olsanız bile oyun oynamak için kullanabilirsiniz.
Ücretsiz: İndir
Windows İçin Diğer Android Emülatörleri
Birkaç deneme yaptığımız Android emülatörleri de var ancak yukarıdaki listede yer almıyorlardı. Denediğimiz diğer Android emülatörlerinin bazıları AndyOS, KoPlayer ve Droid4X’tir.
Onları eklemememizinn nedeni, saatlerce sorun gidermeye çalışsalar bile makinemizde onları çalıştıramamış olmamızdı.
Bu, bu emülatörlerin değersiz olduğunu ima etmez. En iyi Android emülatörlerini denedikten sonra bile hiçbirinin gerçekten ihtiyaçlarınıza uygun olmadığını düşünüyorsanız, bu emülatörleri denemekte özgürsünüz. Son olarak, Android Studio ile birlikte gelen resmi bir Android emülatörü de var.
Temelde geliştirme amaçlı olarak kurulmuştur ve bu nedenle PC’lerinde Android uygulamaları oyunları çalıştırmak isteyen son tüketiciler için ideal bir seçenek olmayabilir.
Olduğu söyleniyor, denemenin hiç zararı yok!
Windows’ta Android Uygulamalarını En İyi Android Emülatörleriyle Çalıştırın
Bu, Windows bilgisayarınızda Android uygulamaları çalıştırmak için kullanabileceğiniz en iyi Android emülatörlerinden bazılarının listesiydi.
İster testleri test etmek isteyen bir geliştiriciyseniz veya bazı oyunları oynamak isteyen sıradan bir kullanıcıysanız, kesinlikle ihtiyacınız olan en iyi android emülatörü listesinden bulabileceksiniz. MEmu ve Remix OS Player bu konuda rakiplerinden bir adım daha öndedir.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!
sss
hepsi güzel ancak bluestacks orta-güçlü pc lerin için uygunm benim pc orta ve iyi win 7 de yüklerseniz sıkıntı çıkar ancak zaten microsoft artık win 10 geçmek için son uyarısını da veri artık destek ve güncelleme falan gelmeyecek hemen win 10 indirin bedava kendi sitesinde var hemen indirebilirsiniz win 7 vazgeçmem diyosanız win 8,8.1 yükleyin win 7 gibi ama biraz değişlik win 8.1 yükleiyn derim. düşük se pc niz memu gibi emülatörler hadi iyi güler dayu
nox nispeten diğerlerine biraz daha hızlı oyuna girdiğinizde çok hafif nadiren kasmalar oluyor diğereri adama saç baş yoldurur şuanda mesala memunun ne anasını bıraktım ne avradını saymadık küfür kalmadı,nox kullanın işe yarıyor en emu şuanki hepsini kullandım hatta bu liste olmayanlarıbile kullandım en iyisi nox!!!
Nox kadar dandik emu yok arkadaşlar devamlı kasıyor kafasına göre programdan çıkıyor instagram kurdum devamlı kasıyor onda mesaj atıcam kafasına göre çıkıyor geri giriyor bilgisayarım dandikte değil amd fx8300 işlemci 8 gb dual kit gskill ram r7 370 ekran kartı var çok sorunlu bir emu.
inanın yazınızdan hiç bir şey anlamadım, tamam güzelce emülatörleri tanıtmışsınız da bir puanlama yapılmamış, hangisini tercih edeceğimize yardımcı olsaydınız keşke 🙁
Aslında makale sıralama olarak verilmiş, ancak siz kendinize göre en iyisini deneyerek bulabilirsiniz (tabi bu benim fikrim). Sıralamada olan emülatörlerin hepsi demirbaş dediğimiz sağlam emülatörlerdir. Mesela ilk sıradaki Remix OS AMD Yonga seti ile uyumlu değil ama 2.sıradaki Memu AMD Yonga seti ile uyumlu, yani kendinize göre sıralamadaki bir emülatörü seçip deneyebilirsiniz.