Bilgisayar oyuncularının vazgeçilmez ekipmanlarından olan oyuncu faresi mükemmel bir oyun çıkarmak için çok önemlidir. Bizde sizler için kablosuz oyuncu mouse önerisi listesini araştırdık.
Eskiden en iyi kablosuz oyuncu faresi de olsa, kablolu mouselar kadar iyi performans göstermezdi. Pilin erken bitmesi ve bittiğinde donması, bağlantı sorunu ve fiyatı gibi etkenler farenin pratik olmasının önüne engel olmaktaydı. Teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte bu sorunların çoğu ortadan kalktı.
Kablosuz oyuncu mouseları, oyunculara özgü ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmış, düşük gecikme süreleri ve hassasiyet sunan ürünlerdir. İşte kablosuz oyuncu mouse önerileri:
En İyi Oyuncu Mouse Top 5 (Kablosuz)
Kablosuz oyuncu mouse önerisi, normal ekipmanların haricinde oyunda ekstra performans göstermenize olanak sağlayan başlı başına bir etkendir.
Hepsini tek tek inceleyelim. En iyi kablosuz mouse doğru sensörleri, rahat şekilleri, kullanıcıya göre özelleştirilebilir girişleri ile performansını üst seviyeye taşımıştır.
Sizler için araştırdığımız başta Razer, Logitech, en iyi oyuncu mouselara gelin bir bakalım.
1- Logitech G502 Lightspeed Kablosuz Wireless
- Hassasiyet (DPI): 16.000
- Arayüz: USB
- Sensör: Optik
- Tuş Sayısı: 11
- Dizayn: Sağ el
- Ağırlık: 114 Gr
- Pil: 40 Saat
Logitech G502 Lightspeed kablosuz mouse ile liderliği ele geçirmiş durumda. Rahat hareket imkanı tanıyan hassasiyet ayarı 16.000, bir şarj ile 40 saat oyun oynanabilen performansı ile göz dolduruyor.
Mouse ışıklarının açık olsa bile 40 saat çalışabilmektedir, eğer Logitech G502 ışıksız olarak oynayacak olursanız %25 daha ek performans göstererek 60 saati bulan çalışma göstermektedir.
Logitech G hub yazılımı ile 114 gram ağırlığı, 11 programlanabilir tuşları ile ve çok yüksek hassasiyet ayarları ile oyuncu faresi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Karar Aşaması: Oyuncu faresinin
Artı yönleri,
- Olağanüstü dizayn,
- Ayarlanabilir ağırlık,
- İnanılmaz hassasiyet ayarı,
Tek eksi yönü ise
- pahalı olması.
2- Logitech G305 Prodigy Kablosuz Mouse
- Sensör: Optik
- Tuş sayısı: 6
- Hassasiyet (DPI): 12.000
- Ağırlık: 99 Gr
- Tasarım: Sağ el
- Arayüz: USB
- Pil: 250 Saat
Logitech G305 çok basit gibi görünse de oldukça şık bir tasarıma ve yazılıma sahiptir. Hassasiyet ayarı özellikle 200 ile 8000 arasında ayarlanabilir.
Logitech G305 bütün Logitech diğer oyun çevre birimleri gibi Logitech Gaming Software modelleri ile çalışmaktadır. Kablosuz oyun faresinin diğer bir özelliği ise renk ayarlarıdır. RGB olduğundan Logitech ögeleri ile eşleşebilmektedir. Işığın rengi değiştirilebilir, profiller ise oyuna bağlanabilir.
Fiyat performans eşleşmesi açısından alınacak en iyi oyuncu faresi diyebiliriz. Donma ve hiçbir gecikme olmadan üst düzey performans sergilemektedir.
Karar aşaması: Oyuncu faresinin
Artı yönleri,
- Makul fiyatlı yazılımda en iyi Logitech sensörü,
- Sağlam yapısı
- Olağanüstü hafif olması,
Eksi yönleri
- üst düzey olmasına rağmen az özelliklere sahip olması.
3- Razer Basilisk Ultimate Kablosuz Mouse
- Hassasiyet (DPI): 20.000
- Tuş: 11
- Dizayn: Sağ el
- Ağırlık: 107 Gr
- Pil: 100 Saat
- Arayüz: USB
Basilisk ultimate, Razer Hyperspeed kablosuz teknolojisinden yararlanarak inanılmaz oyuncu faresi yapıyor. Toplam da 11 tuşu olan, 20.000 hassasiyet ayarı olan 14 tane özel RGB aydınlatması ile bulunduğu konumu fazlasıyla hak ediyor. Bunun yannda 100 saatten fazla pil ömrü ile ele tam oturan en iyi kablosuz fare modellerindendir.
Apex Legends, Pubg gibi oyunlarda oynuyorsanız fps oyunları için mouse olarak Razer Basilisk tam size göre olacaktır. Diğer yandan Battle royale gibi oyunlarda ultra performans göstermektedir.
Karar aşaması: oyuncu faresinin
Artı yönleri,
- Uzun süre giden pili,
- İnanılmaz kablosuz performansı,
- Rahat tutuşu ve şık tasarımı,
Eksi yönleri
- fiyatına göre özellik biraz düşük ve pahalı olması.
4- Razer Viper Ultimate Kablosuz Mouse
- Hassasiyet (DPI): 20.000
- Pil: 70 Saat
- Ağırlık: 74 Gr
- Tuş: 8
- Sensör: Optik
Bu kablosuz fareyi almak isteyenler, çok üst düzey oyuncu grubu için olduğunu hatırlatmakta yarar var. Viper ultimate, çok daha hafif tasarımı sahip olmak için bazı tuşlardan feragat etmiştir. Kablolu mouse kadar hızlı olan hassasiyet ayarı ile donatılmıştır. Şarj da ise 2 saat gibi bir sürede tamamen şarj olmakta ve 70 saate kadar kullanılabilmektedir. Hız ve performans sizin için çok önemliyse bu oyuncu faresi tam size göre olacaktır.
İncelemeler sonunda sağ ve sol fare düğmelerinin az olması ve biraz hafif olması biraz dayanıksız hissiyatı verse de programlanabilir düğmeleri ile bu açığı kapatmaktadır.
Karar aşaması: oyuncu faresi
Artı yönleri,
- 20.000 hassasiyet ayarı,
- Hafif olması,
- Hızlı şarj süresi ve uzun dayanıklı pil ömrü,
Eksi yönleri
- Pahalı olması.
5- E- Blue Mazer II Kablosuz Mouse
- Hassasiyet (DPI): 2500
- Tuş: 6
- Arayüz: USB
- Ağırlık: 140 Gr
- Dizayn: Sağ el
- Sensör: Optik
Fiyat performans açısından bakacak olursak bu fiyata oldukça ucuz ve üst düzey performans sergilemektedir. Kablosuz fare düşünüyorsanız ve fiyat uygun olsun istiyorsanız, kaçırılmayacak bir oyuncu faresi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yalnız hassasiyet ayarı biraz düşük olduğu için oyunlarda istenmeyen durumlar olabilir.
Burada yani oyunlarda mili saniyeler ile yarıştığınız için bu kablosuz fareden bu performansı beklerseniz, yanılırsınız çünkü algılama hızı düşüktür.
Karar aşaması: Kablosuz oyuncu faresi
Artı yönleri,
- Ucuz olması ve şık tasarım,
Eksi yönleri ise
- Sensör yavaş,
- Yazılım yoktur
- Sağlamlık derecesi düşük.
ASUS ROG Gladius II Wireless:
ASUS’un ROG serisine ait kablosuz bir oyuncu faresi.
16000 DPI’ye kadar olan hassasiyeti ve uzun pil ömrü ile öne çıkar.
HyperX Pulsefire Dart:
Hızlı şarj özelliğine sahip olan bir kablosuz oyuncu faresi.
Pixart 3389 sensörü ile yüksek hassasiyet sunar.
Corsair Dark Core RGB/SE:
Çok yönlü ve özelleştirilebilir bir fare.
Qi kablosuz şarj desteği ve yüksek DPI aralığı ile öne çıkar.
SONUÇ
Her oyuncunun beklentileri farklı olduğu için, fareyi kullanmadan önce ergonomi, ağırlık, tuş yerleşimi ve diğer özelliklere dikkat etmek önemlidir. Mümkünse, bir mağazada fareyi denemek ve kendi kullanım tercihlerinize göre seçim yapmak iyi bir fikir olabilir.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!