Kısayol virüsünü veya usb virüs temizleme için ilk olarak flash bellek veya usb cihazınızın bilgisayarınıza takılı olduğundan emin olun. Daha sonra, virüs dosyalarını aktif hale yani görünür hale getirmek için Başlat > CMD programını açın. Flash bellek hangi sürücüde bulunuyorsa (genelde F:) siyah ekrana F: yazıp ENTER‘e basın. Son olarak şu kodu attrib /S /D -h -r -s yazıp tekrar ENTER‘e basın.

Kısayol Virüsü – Usb Virüs Temizleme

Bu kod flash bellek virüs temizleme kodu olarak da geçiyor.

kisayol virüsü

İşlem bittikten sonra Flash belleğinizi açın ve içerisindeki yabancı gördüğünüz dosyaları silin. Eğer tamamen sıfırlamak istiyorsanız BİÇİMLENDİR demeyin. Bir virüs programı ile taratın ve siz kendiniz silin.

# Virüs programı için buraya gidin ve size uygun olan herhangi birini indirin. Bu şekilde usb virüs temizleme işlemini yapmış olduk.

Son olarak , eğer USB belleği virüslere karşı korumak istiyorsanız NTFS Drive adında bir program var. Klasörleri koruma altına alıyor ve usb flash bellekleri güzel bir şekilde koruyor.

İndirip onu kullanabilirsiniz. Yapamadığınız bir yer olursa lütfen yorumlarda bize belirtin, flash bellek virüs temizleme için hemen dönüş sağlayalım.

CMD ile Temizleme

Komut İstemi (CMD) aracılığıyla flash sürücüyü temizleme işlemi de yapılabilir: Başlat menüsünde “cmd” yazarak Komut İstemi’ni açın.

Açılan pencerede sırasıyla “attrib -h -r -s /s /d g:*.*” komutunu girin (g yerine flash sürücünüzün harfini yazın) ve Enter tuşuna basın.

Bu komut, tüm dosyaların gizlenmiş, salt okunur ve sistem dosyalarını temizleyecektir.

Yeni Yazılım Yüklemesi:

Eğer virüsler temizlenemez veya flash sürücü çalışmaz hale gelirse, sürücüyü biçimlendirerek temiz bir sayfa oluşturabilir veya sürücüyü fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz (bu işlem flash sürücünüzün özelliklerine bağlı olarak değişebilir).

USB biçimlendirme virüsleri siler mi?

Biçimlendirmek format ile eşdeğerdir. Virüs varsa siler. Ancak herhangi bir recovery programıyla geri almaya çalışırsan virüs varsa tekrar geri gelebilir. Kısaca Biçimlendir yapınca bütün dosyaları silmiş olursun ve hdd kaydını değiştirmiş olursun.

USB virüs taraması nasıl yapılır?

Flash Belleğinizde virüs var ise öncelikle; Başlat bölümündeki arama kısmına CMD yazınız. Daha sonra karşınıza siyah bir pencere şeklinde komut istemi açılacaktır. Flash belleğinizin açıldığı bölgeyi yazınız. İndirdiğiniz virüs programıyla USB belleğinizi taratınız.

Flaşın virüslü olup olmadığını nasıl anlarız?

Flash bellekte virüs var ise bunu birkaç şekilde anlayabiliriz. Flash belleğe bulaşan virüsün ilk ve en belirgin emaresi flash belleğe bizim yüklemediğimiz ve genelde anlamsız isimleri olan dosya ve klasörler bulunmasıdır. Bunları açmaya çalıştığınızda açamazsınız. Ayrıca dosya boyutunu da artırırlar.

SONUÇ

Virüslerle mücadele etmek ve temizlik sağlamak için güncel bir antivirüs programı kullanmanız önemlidir. Ancak, veri kaybını önlemek için flash sürücünüzde önemli dosyalarınız varsa, öncelikle bunları yedeklemeyi unutmayın.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER