iPhone x ekran görüntüsü alma noktasında telefonda yapacağınız çok basit işlem ile istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere en kısa yoldan ekran görüntüsü nasıl alınır onu anlatacağız.

Ana Ekran düğmesinin kaldırılması, kullanıcıların cihazın nasıl kullanılacağını belirliyor ve artık eski iPhone efsanesi yok. Özellikler güzel, ekran ve home tuşu derken akıllara gelen soru iPhone X’de ekran görüntüsü nasıl alınır? Bu iphone x ss alma durumu aslında oldukça basit, gelin hep birlikte bakalım.

iPhone X SS Alma 

Tüm eski iPhone modellerinde, bir ekran görüntüsü almak için aynı anda güç düğmesini ve ana ekran düğmesine basmanız gerekiyor.

Home düğmesi olmadan, iPhone X’de bir ekran görüntüsü almak için farklı düğmeler kombinasyonunu kullanmanız gerekir. Spesifik olarak, iPhone X‘de bir ekran görüntüsü almak için aynı anda Güç ve Sesi Aç düğmesine aynı anda basmanız gerekiyor.

iphone x ss alma

Güç düğmesi iPhone X’de biraz farklı görünüyor, ancak Apple konumunu değiştirmedi. Diğer iPhone modellerinde olduğundan biraz daha uzun.

Telefonu ekrana bakacak şekilde tutarsanız, güç düğmesi hala sağdaki düğmedir. Ses düğmeleri minnetle değişmedi ve bu noktada, cihazın yeniden tasarlanmasının son birkaç yıldır dokunulmayan tek tuşlarda onlar sanırım.

iPhone X Tasarımı 

iPhone X demo videolarını ve oyunlarını takip ettiyseniz, tüm ekranlı telefonun üst kısmında oldukça belirgin olan siyah çubuğu görmüş olmalısınız.

iphone x ss alma

Bu siyah çubuk, iPhone X hoparlör ve ön yüzdeki kamera lensinin bulunduğu yerdir.

Bu iki temel donanım bileşenini bir araya getirmek için, tüm ekranlı telefonlarda her şeyin bir kenarı kesilmiş gibi görünmesini sağlayan daha az ekran bulunuyor. Asıl soru şudur: ekran görüntüsü neye benzeyecektir, yani en üstte kesilmiş bir bölüm olacak mı?

iPhone X aslında kullanmadan yorumlamak mantıksızdır, ancak ekran görüntüsünün bir bölümünün kesilemeyeceğini varsaymak mantıklıdır.

Apple, 1.000 $ yakışıklı tasarlarken estetik ve sağduyudan ödün verebilirdi ancak muhtemelen kullanıcıların her zaman olduğu gibi mükemmel ekran görüntüleri almasına izin vermek için öngörüye sahip olacaklardır.

iPhone X Ekran Görüntüsü Alma Sorunu

iPhone x ekran görüntüsü yukarıda da anlattığımız gibi güç düğmesine ve sesi aç düğmesine aynı anda basılı tutmanız gerekmektedir. Bazen ekran görüntüsü alma da sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bunun için telefonu yeniden açıp kapatmanızda fayda var. Sonra tekrar bir deneyin.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Ekran Görüntüsü Alma

iphone ss alma

  • İlk olarak yan tarafta bulunan güç tuşuna bastıktan sonra alt tarafta bulunan Home tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
  • Yani kısaca güç tuşuna ve Home tuşuna basılı tutun ekran görüntüsü kaydedilsin.

iPhone 3, iPhone 3s, iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s Ekran Görüntüsü Alma

  • Telefonun üst tarafında bulunan güç tuşuna ardından ise altta bulunan Home tuşuna basılı tutarsanız ekran görüntüsü alınmış olacaktır.
  • Kısacası güç tuşuna ve Home tuşuna basılı tutun.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER