KEP Hesabımı Nasıl Alabilirim? Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz Online Başvuru bölümünden Online Ön Başvuru yaptıktan sonra başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.

KEP Adresi Nedir?

KEP adresi olarak bilinen Kayıtlı Elektronik Posta, resmi yazışmalarda kullanılan kayıtlı ve değiştirilemeyen organik mail adresidir.

Bu adres sayesinde gönderimler ve paylaşımlar hem hızlı hem de güvenli bir şekilde teslim edilir. KEP’in diğer elektronik postalardan en büyük farkı ise; gönderim süresinin ve sürecinin anlık olarak takip edilmesidir.

Kişiler, hangi dakikada mailin teslim edildiğini bu süre içerisinde okunup okunmadığını ve içeriğin değiştirilmediğini garantiye alma gibi durumların hepsi anlık olarak raporlanır.

KEP, Uluslar arası elektronik posta teslim güvencesine sahip elektronik imza taşır. Bu elektronik imza sayesinde bilgileri ve içeriği değiştirmeniz imkansıza yakındır.

Bu da aynı zamanda SSL güvenlik sistemi başta olmak üzere birçok güvenlik protokolüne tabidir ve değiştirilmesi hemen hemen imkansızdır.

Bununla birlikte KEP, diğer sorgulanabilen ve geçersizliği bir yönü ile kanıtlanabilen elektronik postaların aksine, hukuki olarak bağlayıcılığı olan bir elektronik posta sistemidir.

Bu sistemi doğru şekilde yönetemediğinizde, hukuksal olarak bazı problemler ile karşılaşabilirsiniz.

Hukuki bir problem ile karşılaşmamak veya herhangi bir sebepten dolayı KEP adresinizi sonlandırmak için ise, yönergeleri takip ederek hesabınızı de-aktivite edebilirsiniz.

KEP Adresi Nasıl Alınır ?

Ülkemizde, PTT üzerinden KEP başvurusu yapabilirsiniz.

Bunun için en yakın bir PTT Merkez Şubelerinden birine giderek;

1- Nüfus cüzdanınızın yanı sıra

2- Sürücü belgesi

3- Pasaport veya herhangi bir T.C kimlik bilginizin yer aldığı ve numaranızın yer aldığı bir kimlik doğrulama sistemi ile başvuru yapabilirsiniz.

Anlık olarak şahsınıza tanımlı bir KEP bilgisi size sunulacaktır. Bunun için KEP ön başvuru formunu da eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve ardından imzalayarak şubeye teslim etmeniz gerekir. Eğer formda herhangi bir eksiklik yok ise; artık siz de bir KEP sahibi olabileceksiniz.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER