Kpss a grubu kazananlardan tavsiyeler noktasında, aslında arkadaşlar burada yazacaklarım çoğu yaşanmışlıklar içermektedir. Çok samimi bir dille yazacağım umarım faydalı olur. İlk önce bir hikaye başlamak.
Profesör, “bir kelime anlamıyla uyumlu ise ona otolojik, değilse hetereolojik denir,” dedi ve şu örneği verdi: “Dört harfli kelimeleri kısa kabul edersek, “kısa” kelimesinin kendisi de kısa olduğundan bu kelime otolojiktir, “uzun” kelimesinin kendisi uzun olmadığından bu kelime heterolojiktir. Aynı şekilde “üç” üç harfli olmadığından heterolojiktir, “dört” dört harfli olduğundan otolojiktir.” Bir öğrenci söz istedi: “Hocam, heterolojik kelimesinin kendisi heterolojik midir, yoksa otolojik mi?”
İlginç değil mi?
Kasabanın birinde bir berber varmış. Bu berber, o köyde kendini traş etmeyen herkesi traş edermiş, kendini traş edenleriyse traş etmezmiş. Soru şu: bu berber, kendini traş eder mi, etmez mi? Kendini traş etmezse, kendini traş etmeyen herkesi traş ettiğinden, kendini traş etmeli. Kendini traş ederse, kendini traş edenleri traş etmediğinden, kendini traş etmemeli.
Kpss a grubu kazananlardan tavsiyeler
Aslında ilk yazımın yüz binlere ulaşmasını çok isterdim ki, herkes faydalansın ama günden güne okuyucu kitlesinin arttığı yazımın inanıyorum ki, yüz binlere ulaşması içten bile değil.
Gelelim ikinci yazıya; ”KPSS A GRUBU MESLEKLERİ HAYAT KURTARAN ALTIN TAVSİYELER!” bakın aslında bu çok kapsayıcı ve çok genel bir başlık ama içeriği belki de sizin hayatınızı değiştirecek, belki de dönüm noktası olacak, belki de yola hiç çıkmayacaksınız, belki de çıktığınız bu KPSS A grubu yolundan döneceksiniz, belki de başlayıp başlamamak için kararsız durumunuzda KPSS A yoluna çıkacaksınız ve bunun türevlerini geliştirebilirsiniz.
Şimdi başa dönecek olursanız, eğer ilk baştan beli yazılarımı takip eden takipçilerim şunu sorabilir, bu neden her seferinde paradoks cümleleri ile başlıyor. Aslında zaten en büyük odak noktası orası, KPSS A bildiğiniz paradokstur önemli olan onu iyi bir şekilde kanıksamanız ve oyunu kuralına göre oynamanızdır.
KPSS A Grubu aslında çoğu arkadaş için çantada keklik, çoğu için çok zor, kimi için çıkılmaz bir yol, kimi için çıkılabilir ve dahası… aslında bunlar hep herkesin kendi içerisinde kurgulamış olduğu fantazi dünyası. Bakın aşağıda alt başlık halinde size sunulmuş olan KPSS A için kariyer meslekleri mevcuttur.
Herkesin o kariyer mesleklerle birer hayali var. Bakınız ülkede özellikle meşhur olan bir şey var ki; KAYMAKAMLIK neden sizce bunu büyük harflerle yazdım, bakınız durum şöyle ki ülkemizde kamu yönetimi diye bir bölüm var bu bölüm çok meşhur olmasına rağmen o kadar da diplerde, alın size bir paradoks daha.
Bu bölümü okuyanların yada okumak isteyenlerin hayali; ağzını açan Kaymakamlıkla açıyor kısacası bu bölümü okuyanların %90’ı kaymakamlığı hedeflemektedir.
Tabi ki belirli bir süreye kadar yani daha bölümü kazanmayanlar için kaymakamlık çok yakındır kazandıktan sonra biraz uzaklaşır 1.sınıfta biraz istek üstte çıkabilir ama 2.sınıftan sonra çok absürt bir şekilde düşmeye başlar 3.sınıfta çok daha uzaklaşmıştır ve 4.sınıfta ise resmen diplerdedir. Ne kadar ironik bir şey değil mi. Dahası bunun iktisatı, işletmesi, maliyesi, uluslararası ilişkileri ayrıdır. Bu bölümleri isteyip de hedefi kaymakamlık olanlar ayrıdır.
Bakın Kpss A grubunu hedeflemekteyseniz tabiri caizse samanlıkta iğne arıyorsunuz gibi bir şeydir. Bakınız bu bölümü gerçekten isteyerek okuyorsanız ve çok isteklisiniz o kadar isteklisiniz ki ve bilinçlisiniz ve hadi sizi biri yönlendirdi diyelim 1.sınıfta KPSS A GRUBU dershanesine yazıldınız; okulla birlikte götürmeye çalışıyorsunuz ve diyelim ki 2.sınıfta da yazıldınız ve sonra sistemi çözdünüz 3.sınıfta kendi kendinize çalışıyorsunuz tabi ki bu arada okul derslerini aksatmıyorsunuz ve geldiniz son sınıfa dananın kuyruğu kopacak ve 4.sınıfta mezun olup KPSS A dan sınava gireceksiniz.
Hani 4 yılda kesintisiz KPSS’ye çalıştınız güveniniz hat safhada ve girdiniz sınava ve 100 tam puan aldınız; her şey tam istediğiniz gibi gidiyor ve herkes gibi artık kurum sınavlarının açılmasını bekliyorsunuz ve 3-4 ayın sonunda bir kurum sınav açar 6 kişilik, gülmeye başlarsınız ama kendinize inanıyorsunuzdur girmek istersiniz başka bir kurum da sınav açar 100 kişilik (ooo) iyi dersiniz ve sonra bir kurum daha sınav açar 2000 kişilik çok daha iştahınızı kabartır.
Sonra başvurursunuz tamam dersiniz bu iş oldu sonra açıklanır isminiz yazıyordur. Peki bitti mi hayır Ankara’ya yazılı sınava gideceksiniz tabi ki her kurumun kendine ait sınavları da mevcuttur biz genel bakıyoruz sonra yazılıya girersiniz alırsınız bir oradan da 90 puan yazılı da çok iyi geçmiştir.Tamam ya bu iş oldu dersiniz tabi ki kurum sınavı açması 3 ay sınavın açıklanması 1 aydır.
Sonra gelir mülakat 3-4 kişi karşınızda hayatınızı belirleyecektir. Tabi ki sağdan soldan duyumlarınız vardır, nedir bunlar mülakat işi sıkıntılı diye ne yaparsınız dayınıza başvurursunuz dayı dan kastımı anladınız. Sonra birileri derki bakarız, hallederiz, sen olmuş bil, gibi fix cümleler vardır; bir daha umutlanırsınız en sonunda mülakat süreci gelir ve girersiniz tüm kazık sorulara cevabı vermişsinizdir.
En sonunda bu yorucu ve uzun maratondan kurtulmuşsunuzdur. Hedeflediniz şey artık çok yakındır tabi ki, bu süreç üzerinden en kötü 4-5 ay geçmiştir diğer sınav gelmiş çatmıştır ama siz eminsiniz tabi ki her şeyi yapmışsınızdır rahatsınız ve en sonunda da mülakat sonuçları açıklanmıştır yavaş yavaş ekrana bakıyorsunuz ”KAZANAMADINIZ” hoppala…nasıl ya noldu ki nerde yanlış yaptım ki sonra başlarsınız itiraz dilekçesi yazmaya falan….derken hayatı sorgulamaya başlarsınız.
En geriye gelmeye başlayacaksınız yani şöyle bu bölümü yazdığınıza fakülteye….1.sınıfı 2.sınıfı 3.sınıfı 4.sınıfı hepsi bir anda gözünüzün önünden geçecektir. Bakınız bunu Türkiye’de yapacak olan zaten çok nadir 1.sınıftan belli KPSS’ye başlayıp son sınıfa kadar böyle bir süreci devam ettiren zordur ki, baktığınızda bu duruma 4 yıl çalışacaksın onun bile garantisi yoktur.
Ülkemizde şöyle bir algı var kamu yönetimini okuyan kaymakam, uluslararası ilişkiler okuyan diplomat, bunları bırakmamız lazım öyle bir dünya yoktur. Bugün yılda 60 tane kaymakam alınmakta ama hayalini kuran milyonlarca insan; biraz gerçekçi bakmamız lazım olaylara bugün maliyeden, iktisattan, kamu dan mezun olan öğrencilerin çoğu asgari ücrete tabi. Bir arkadaşla yapılan diyalog aynen şöyle iktisat son sınıf öğrencisi sorduk ikstisattan bir beklentin var mı ”hayır dahası 2.sınıfta olayın farkına vardım bırakacaktım ama bırakamadım da bari okulu bitireyim dedim” diyor. Peki ne yapacaksın AÖF’ten 2 yıllık bir fakülteye yazıldım oradan bir şeyler çıkarsa diyor.
Bakınız, ülkenin genel durumu bu. Eğer hali hazırda okuyorsanız lütfen yetinmeyin her zaman azimli olun ve ne istediğinizi bilin okumak için okumayın ve daima araştırın 4 yılınızı gidip heba etmeyin özel şirketleri araştırın ne istediklerine odaklarının İngilizce olur, Almanca olur, Arapça olur, Rusça olur, 4 yıl gidip öylesine bir bölüm okuyup boşa mezun olacağınıza araştırın insanlar neyi istiyorlar arz nedir talep nedir bunları araştırın ve hedefi 12’den vurun.
Gözden bir şey kaçırmayın. Bakınız illaki ben KPSS A grubuna çalışacağım da diyorsanız elimizde İsmail Ercan’ın icra iflas, ceza ve ceza muhakemesi hukuku; Tahsin Zapata’nın ise borçlar ve medeni hukuku vardır, tabi ki iktisat, maliye, muhasebe ve Gy-Gk kamu yönetimi gibi derslerin kısa özet notları mevcuttur. Şunu belirtmeliyim ki bu yol zorlu bir yol ve çok emek isteyen bir yol, yola bilerek ve isteyerek çıkmak çok önemlidir. Lütfen zamanınızı boşa harcamayın eğer üniversite okuyorsanız boşa geçireceğiniz kaybedeceğiniz tek bir dakikanız bile yoktur.
Şunu Unutmayın!
- Bir bölümü okumak için okumayın, hedefleriniz olsun, asla yetinmeyin, araştırın, okulunuzun bütün imkanlarından yararlanın.
- Elden gelen öğün olmaz oda vakti zamanında bulunmaz!
- Tırnağınız varsa başınızı kaşıyın!
- Sağdan soldan, arkadaştan , eşten dosttan bir şey beklemeyin sadece tevekkül edin ve ne gerekiyorsa yapın…
KPSS A grubu zor bir süreç eğer denemek istiyorsanız belirli bir programınız olsun ve asla dershaneden veya başka kişilerden yardım beklemeyin ellerinde sihirli değnek yoktur, gerçek şu ki dershaneler ticaret mantığı ile ilerliyor asla onlara aldırış etmeyin, ve en önemlisi hedefinizi net bir şekilde belirleyin, hangi kuruma girmek istiyorsanız ona yoğunlaşın eğer diyelim bir kuruma gireceksiniz orada genel yetenek-genel kültür %20 etkiliyor, maliye %10 etkiliyor, iktisat %10 etkiliyor, hukuk %50 etkiliyor, muhasebe %10 etkiliyor şunu asla yapmayın muhasebe %10 etkiliyormuş diye onu kafadan silmeyin çünkü mantık şöyle işliyor, bütün derslerden en az 10-12 soru kolay ile orta arası soruyorlar basit de soruyorlar yani kalkıp da bu ders az puan getiriyor diye bakmamazlık yapmayın. İlla ki KPSS olacak diye de olaya bakmayın sürekli farklı alternatifleriniz olsun. Bu arada B planınız olması A planınızı etkileyecektir. Öyle bir denge kurmalısınız ki ilerde sorun yaşamayın.
Aşağıda bulunanlar kariyer meslekleridir ama çok zor yollardan geçmek gerekiyor. İlla ki ben KPSS A’ya çalışacağım diyenler içinde sitemize ilerleyen zamanlarda Hukuk, Maliye, İktisat özel el yazısı ile yazılmış notlar yüklenecektir. Ayrıca mükemmel bir yazı ile yeniden karşınızda olacağım Takipte kalın 🙂
AB Uzman Yardımcılığı:
Adalet Bakanlığı
Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Stajyer Kontrolörlüğü
İdari Yargı Hakimliği
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcılığı
Aile ve Sosyal Politikalar Denetçi Yardımcılığı
Başbakanlık
Basın Yayın Enformasyon Uzman Yardımcılığı
Başbakanlık Uzman Yardımcılığı
Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı
BDDK
Bankacılık Uzman Yardımcılığı
Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı
BDDK Uzman Yardımcılığı
Diyanet İşleri Başkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı
Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcılığı
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı
Hazine Müsteşarlığı
Hazine Uzman Yardımcılığı
Stajyer Hazine Kontrolörlüğü
Sigorta Denetleme Uzman Yardımcılığı
Sigorta Denetleme Aktüer Yardımcılığı
Merkezi Finans ve İhale Birimi Uzmanlığı
TMSF
TMSF Denetçi Yardımcılığı
TMSF Fon Uzman Yardımcılığı
Vakıflar Genel Müdürlüğü
Vakıflar Müfettiş Yardımcılığı
Vakıf Uzman Yardımcılığı
Diğer Kurumlar
Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcılığı
İnsan Hakları Kurumu Uzman Yardımcılığı
MGK Uzman Yardımcılığı
SPK Uzman Yardımcılığı
TİKA Uzman Yardımcılığı
Türk Akreditasyon Kurumu Akreditasyon Uzman Yardımcılığı
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Uzman Yardımcılığı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcılığı
Belediyeler
Belediye Müfettiş Yardımcılığı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcılığı
TÜBİTAK Uzman Yardımcılığı
KOSGEB
KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı
KOSGEB Müfettiş Yardımcılığı
TPE
Patent Uzman Yardımcılığı
Marka Uzman Yardımcılığı
TSE
TSE Uzman Yardımcılığı
TSE Denetçi Yardımcılığı
BTK
BTK Bilişim Uzman Yardımcılığı
BTK Teknik Uzman Yardımcılığı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
İş Müfettiş Yardımcılığı
Devlet Personel Uzman Yardımcılığı (DPB)
İŞKUR İstihdam Uzman Yardımcılığı (İŞKUR)
SGK
SGK Müfettiş Yardımcılığı
Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı
SGK Uzman Yardımcılığı
Dış İşleri Bakanlığı
Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu
Aday Meslek Memurluğu
Dışişleri Uzman Yardımcılığı
Ekonomi Bakanlığı
Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetmen Yardımcılığı
Dış Ticaret Uzman Yardımcılığı
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı
Enerji Uzman Yardımcılığı
EPDK Uzman Yardımcılığı
MTA Müfettiş Yardımcılığı
TEİAŞ Müfettiş Yardımcılığı
Gençlik ve Spor Bakanlığı
Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı
Spor Hizmetleri Uzman Yardımcılığı
Kredi ve Yurt Hizmetleri Uzman Yardımcılığı (KYK)
KYK Müfettiş Yardımcılığı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı
Et ve Süt Kurumu Müfettiş Yardımcılığı
Tarım Kredi Kooperatifleri Müfettiş Yardımcılığı
Toprak Mahsulleri Ofisi Müfettiş Yardımcılığı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcılığı
Gümrük ve Ticaret Denetmen Yardımcılığı
Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcılığı
Rekabet Uzman Yardımcılığı (Rekabet Kurumu)
İçişleri Bakanlığı
Dernekler Denetçi Yardımcılığı
Göç Uzman Yardımcılığı
İçişleri Uzman Yardımcılığı
İl Göç Uzman Yardımcılığı
İl Planlama Uzman Yardımcılığı
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı
Kaymakam Adaylığı
Mahalli İdareler Stajyer Kontrolörlüğü
İller Bankası
İller Bankası Teknik Uzman Yardımcılığı
İller Bankası Müfettiş Yardımcılığı
Kalkınma Bakanlığı
Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzman Yardımcılığı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığı
Kültür ve Turizm Müfettiş Yardımcılığı
Stajyer Kontrolörlük
Yazma Eser Uzman Yardımcılığı
Maliye Bakanlığı
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı
Mali Hizmetleri Uzman Yardımcılığı
Maliye Uzman Yardımcılığı
Vergi Müfettiş Yardımcılığı
Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı (GİB)
Gelir Uzman Yardımcılığı (GİB)
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Uzman Yardımcılığı (KGK)
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı (ÖİB)
Kamu İhale Uzman Yardımcılığı (KİK)
Merkez Bankası
Uzman Yardımcılığı
Araştırmacı
Milli Eğitim Bakanlığı
Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı
Milli Eğitim Denetçi Yardımcılığı
Milli Savunma Bakanlığı
Savunma Sanayi Uzman Yardımcılığı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Orman ve Su İşleri Uzman Yardımcılığı
Orman Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı
DSİ Müfettiş Yardımcılığı
Sağlık Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı
Sayıştay Başkanlığı
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı
TBMM
Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcılığı
RTÜK Uzman Yardımcılığı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Denizcilik Uzman Yardımcılığı
Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcılığı
Stajyer Hava Trafik Kontrolörlüğü
TCDD Müfettiş Yardımcılığı
Ulaştırma Ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı
Diğer KPSS A Grubu Meslekleri
Kamu Bankaları Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı
ÖSYM Uzman Yardımcılığı
Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı
Şeker Kurumu Uzman Yardımcılığı
TÜİK Uzman Yardımcılığı
YÖK Uzman Yardımcılığı
İlerleyen zamanlarda bütün derslerin kısa özet notları paylaşılacaktır
Ödemeyi kim yapacak?
Yunanlı ünlü avukat Protogras, verdiği özel dersin ücreti ile ilgili olarak öğrencisiyle bir anlaşma yapar. Bu anlaşmaya göre öğrencisi aldığı ilk davayı kazanırsa bu ücreti avukata ödeyecek, kazanamazsa ödemeyecektir. Dersin bitiminden hemen sonra herhangi bir dava almayan öğrenciden ses seda çıkmaz. Sabrını yitiren avukat, bir dava açarak bu ücreti öğrencisinden talep eder. Yeni avukat olan öğrenci bu ilk davasında kendini savunmayı üstlenir. Bu davayı öğrenci kazanırsa ilk davasını kazanmış olacağı için davayı kaybeden hocasına parayı ödemek zorunda kalacaktır. Tersine davayı kaybederse bu kez de davayı kaybettiği için hocasına yine ödeme yapmak zorunda kalacaktır.
Fizikçiler çıldırdı mı ne?
Eğer yazıyı beğendiyseniz 1 dakikanızı ayırıp yorum yaparsanız şimdiden teşekkürler 🙂
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!
şu an maliye ikinci sınıf öğrencisi olarak bu yazıyı okuyorum. yazınızı okuduktan sonra hiçbir şeyin zor olmadığını daha iyi anladım çok teşekkürler. kendime göre bir yol çizmenin vakti geldiğini bir kez daha hatırlattınız .
merhabalar yararımız dokunduysa ne mutlu bize önemli olan insan kazanmak insanların ”vaktini kurtarmak” keşke 2.sınıfta olsaydım şu zamanki aklım o zaman olsaydı dedirtmemek müslümanın hayatında keşkeler barındırmamak biri beri yönlendirseydi de keşke şöyle yapsaydım dedirtmemek ”tecrübe çok pahalı” bir şey biz bunu burada insanlarımıza aktarmaya çalışıyoruz ve vakitlerini kurtarmaya çalışıyoruz Allah rızası için insanlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz önemli olan sizi kazanmak ve sizin zamanınızı boşa geçirttirmemek bizim için önemli olan bu, hayatta elbette zorluklar olacaktır ama bu karmaşıklıkta sadeliği bulmak önemli olan bu maliye bölümü güzel yalnız bununla yetinmeyin mezun olduktan sonra kpss ye çalışmaya başlamayın ataması zor olan bir bölüm ve kpss çok yüksek kapatıyor bu yüzden okulda iken başlayın ve işin içine girin elbetteki arkadaşlarınızla gezin tozun ama şöyle bir şey var ki ”balık denizin içinde ki denizde olduğunu bilmezmiş” yani mezun olduktan sonra sizde aynı duruma düşmeyin şu var bu var demeyin çünkü ”tırnağın varsa başını kaşı” normal bi söz değil üstüne ne hikayeler yazılır bu yüzden araştırmadan hiç bir zaman vazgeçmeyin okulun imkanlarını kullanın umarım hayat istediğiniz gibi olur hayatta başarılar
Merhaba ben çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim , sizden ricam nasıl bir yol izlemeliyim olabileceğim meslekler neler ne yapmalıyım tavsiyeleriniz neler? Teşekkür ederkm
merhabalar Beyzanur Hanım bu bölüm biraz daha zor bir bölüm, kpss de atanması zor ve alımı da zor hatta baya da yüksek almak gerekmektedir, bazen 90 lara kadar çıktığı oluyor ki baya da konu çalışmanız gerekecektir, aslında yolunuzu kendiniz belirlemeniz gerekmektedir, bize hocamız 2.sınıfta iken şunu söylemişti tam yolun ortasındasınız yokuşu çıktınız artık yavaş yavaş yokuş aşşağı inersiniz işte iş de burada başlıyor tahmin ediyorum ki şu anda tek derdiniz bölümü bitirmek ve bi şekilde dersleri vermek büte kalmamak bakın eğer bu şekilde iseniz bunların bırakın bunlar hiç bir şey değil bir şekilde bitirirsiniz çok çok 1 yıl uzatırsınız nolur ki bakın kendinizi geliştirin her zaman sizden iyisi vardır ”şöyle bir söz var lüksün sınırı yoktur” kendini geliştirmenin sınırı yoktur mesela okulu bi şekilde bitirirsin gel gelelim araştırmaya kendinize bir rol model seçin özelliğiniz keşfedin ben nerede çalışa bilirim ben ne yapabilirim diyelim ki bu bölümü açıktan okuyorsunuz ve vaktiniz boş naparsınız okul var diyemessiniz zaten senede 2 kere sınava gireceksiniz geri kalan ??? keşfedin bakın araştırın kendinize ilk önce bir dil seçin bir şeyi iyi yapın ingilizce olur almanca olur rusça olur arapça olur fransızca olur buna karar verin ama bunu bırakmayın özgüveniniz olsun eğer ortadoğuya hitap edeceksiniz arapçayı öğrenin yok ben avrupaya açılıcam derseniz ingilizceyi ve fransızcayı öğreninin herkes den bir artınız olsun bu çok önemlidir bunlardan bir dili öğrenirseniz %90 Allah ın izni ile bir firmaya girersiniz dahası erasmus ile gidebilirseniz yurt dışına gidin bu da önemli MS Office programlarını iyi derecede öğren daha çok fazla şeyler var hedefinizin neresi olmadığı daha fazla yazamadım devlet mi istiyorsunuz yoksa özel mi ilk önce rotanızı belirleyin” rotasız gemiye kimse yardım edemez ” yoksa neresi olursa mı bunu bi yazabilirseniz umarım açıklayıcı olmuşdur ve yardımım dokunmuştur
Güzel ve faydalı bir yazı olmuş
teşekkürler
Selâm aleykum. Öncelikle yazı çok hoşuma gitti gerçekleri anlatan bir yazı olmuş emeğinize sağlık. Hocam ben maliye son sınıf öğrencisiyim üniversiteden sıfır bir bilgi birikimiyle çıkıyor gibiyim. Yani temelim yok gibi sayabiliriz. Bahsi geçen notlariniza nasıl ulaşabilirim. Saygılarımla.
Merhaba. Keşke sizi daha önce keşfetseydim.Bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler. Ben Kamuyçnetimi son sınıf öğrencisiyim. Kpss 2018’e kendi imkanlarımla hazırlanıyorum ve kendime inanıyorum.Fakat bir çok endişem var ve size danışmak istedim.Öncelikle size sorum;süreyi yetiştirebilir miyim? Gy-gk’ü kasımın 19una kadar bitirmeyi plandım.Ardından kendimi alana odaklayacağım.6 bana yeter mi?Ne önerirsiniz?şimdiden teşekkürler.
Öncelikle bu çıkacağınız Kpss yolunda başarılar dilerim zorlu bir süreç, bana göre hukuk 3 temel kitaptan oluşuyor 1.Eğer yola yeni çıktıysanız hukuk bilginiz yoksa hukuk konu anlatıma çalışacaksınız Ahmet Nohutçu’nun anayasa ve idari yargısını alabilirsiniz gerçekten çok iyi yararlı bir kitap hem kurum sınavlarına yönelik ”Yargı Hukuk konu anlatımı” ile başlayın, eğer bir tık biraz bilgim var diyorsanız ”Murat hukuk konu anlatımı” alın, yok bende temel var diyorsanız benimde çalıştığım kitap ileri ki günde tanıtacağım kitap ”Tan Tahsin Zapata medeni borçlar ismail ercan icra iflas v.b” soru bankaları için ise kesinlikle video da kitaplar çok yararlı tavsiye ederim konsensus soru bankasını özellikle bir kaç kez çözün hatta üstüne işaretleme yapmayın bir kağıt alın cevapları ona yazın ki tekrar tekrar çözesiniz ben öyle yapmıştım yani ben buna bilgisayar düzme gibi diyorum, farklı kaynaklardan kitap düzme, konu anlatımları böyle ayrıca size tavsiyem kesinlikle konu anlatımına ayıracağınız süre 3 Ay’ı geçmesin 3 Ay’dan sonra full soru çözün çıkmış sorular ve özgün sorular, yani eğer başladıysanız 2 devre olarak bakarsak Ocak’tan önce ve sonra Ocaktan önce konu Ocaktan sonra full soru yani nisan mayısa kadar konu çalışayım sonra sorulara bakarım diyorsanız çok yanlış bir uygulama olur ama yine karar sizin bu arada ilerleyen zamanlarda iktisat, maliye, muhasebe kitap tanıtımları ile sizlerle olacağım
Merhaba kpss a notlarını ne zaman paylaşacaksınız ?
Merakla bekliyorum.
hocam kolay gelsin notları nereye atacaksınız
Yazınızı çok beğendim ve faydalı buldum gerçekten doğru söylemişsiniz bende 4. sınıf maliye öğrencisiyim bu sene çalışmam oldu asıl hedefim 2018 için umarım bizlere de güzel bireylere yerleşmek nasip olur.
Öncelikle değerli görüşlerin için çok teşekkür ederim. Faydalı olabildiysek ne mutlu 🙂 , umarım istediğin yerlere gelirsin.
Hocam rica etsem hukuk notları arasından icra iflas ve medeni hukuk notlarını paylaşır mısınız 🙂
Tabiki, notlar biraz karışık tek tek düzenleyip istediğin kısımları atarım, ancak biraz beklemen gerekiyor, binlerce not var 😀