Son dakika haberine göre Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının yeni partisi Türkiye’ye geldi.
Sağlık Bakanlığı Duyurdu! CoronaVac aşısının yeni partisi Türkiye’ye geldi
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının yeni partisini taşıyan uçak sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı’na indi. Halk Sağlığı Aşı ve İlaç Deposu’na nakledilen aşılar kontrollerin ardından hastane ve aile sağlığı merkezlerine sevk edilerek kullanıma sunulacak.” denildi.
Bu sevkiyatla CoronaVac aşısının, birkaç haftalık aradan sonra tekrar Türkiye’ye ulaştığı belirtilen açıklamada, “Çin’den gelen aşılar havalimanında gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposuna nakledildi.
Aşılar gerekli kontrollerin ardından Türkiye genelinde hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine sevk edilerek kullanıma sunulacak.” ifadelerine yer verildi. Çin firması ile toplam 100 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı Duyurdu! Aşı kayıtları ‘aşıla’ mobil uygulaması üzerinden olacak
Bu kapsamda, aşıdan önce mutlaka “aşıla” üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı yapılacak. Yani önce kayıt sonra aşı yapılacak.
Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına “https://asila.saglik.gov.tr” adresinden erişilebilecek. Diğer yandan ise aşıla mobil uygulaması “https://mobilmarket.saglik.gov.tr” adresi üzerinden İOS, Android ve Huawei telefonları için indirilebilecek.
AŞILA iOS, Android için İNDİR
Uygulama amacında yüklenirken kullanım ayarlarına dikkat edilecek. Daha sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılacak. Sağlık Bakanlığının geliştirdiği uygulama ile hekimler ve sağlık personeli, kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların aşılanma sürecini takip edebilecek.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!