Bir devir daha kapanıyor mu? Yapay zeka yavaş yavaş insanların işlerini elinden almaya devam ediyor.
Mısır merkezli SaaS girişimi Qme, yapay zeka destekli müşteri hizmetleri platformunu Afrika ve Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) bölgelerinde genişletmek amacıyla 3 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı.
Yatırım turu, çok sektörlü teknoloji şirketi AHOY liderliğinde gerçekleşirken, GCC bölgesinden stratejik melek yatırımcılar da bu tura katıldı.
Yapay Zeka Müşteri Hizmetlerini Bitiriyor Mu?

2022 yılında Maged Negm tarafından kurulan Qme, randevu planlama, sıra yönetimi, analiz ve ödeme çözümlerini bir araya getiren yapay zeka destekli bir dijital altyapı sunuyor.
2023’ün sonlarında ticari olarak faaliyete geçen platform, özellikle sağlık, bankacılık ve kamu hizmetleri sektörlerinde 100 binden fazla müşteriye hizmet verdi.
Qme’nin yenilikçi çözümleri sayesinde ortalama bekleme süresi 116 dakikadan 14 dakikaya düşerken, telefonla randevu alıp gelmeyen müşteri oranı %1’in altına geriledi.
LEAP 2025 etkinliğinde duyurulan AHOY ortaklığıyla birlikte Qme, gelişmiş teknolojilere ve yeni pazarlara erişim sağlayarak Afrika ve GCC bölgesinde büyümeyi hedefliyor.
Ayrıca, 10 bin girişimciyi desteklemeyi ve 30 bin yazılım geliştiriciyi güçlendirmeyi amaçlayan AHOY Startup Builder Initiative programının bir parçası olarak, bölgedeki dijital dönüşüme katkıda bulunmayı planlıyor.
Yeni yatırımla birlikte Qme, teknoloji altyapısını güçlendirmeyi, operasyonel ağını genişletmeyi ve stratejik iş birliklerini artırmayı hedefliyor.
Böylece, müşteri hizmetlerini daha verimli hale getirerek bölgedeki hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.
En güncel teknoloji haberleri, rehberler ve özel içerikler e-posta kutuna gelsin! Topluluğumuza katılın ve en önemli haberlerin yer aldığı günlük bültenimize kaydolun!