Instagram’da Aldığınız ScreenShot’lar Başkaları Tarafından Görülebilir!

instagramda ekran görüntüsü alınca bildirim

Son yıllarda dolaşan söylentiler Instagram‘da almış olduğunuz ekran görüntülerini aldığınız kullanıcıya bilgi verildiği yönünde, dolaşıp durdu, instagramda ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi sorusunun herhangi bir gerçeklik payı varmı, açıklayalım.

Söylentilerin kısmen doğru olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak Instagram her aldığınız screenshot’ı da bildiriyor diye birşey yok!

Ne hikayeler bölümünde aldığınız ss’ler, ne de kullanıcı profilinden alınan ekran görüntüleri karşı tarafa bildirilmiyor.

Ancak, direkt mesaj yolu ile gönderilen hikayelerde alınan ekran görüntüleri, “İsim Soyisim ekran görüntüsü aldı” şeklinde karşı tarafın ekranına düşüyor. Bu durumu kullanmak istemeyen instagram kullanıcılarının ekran görüntüsü için farklı alternatif yöntemleride bulunuyor.

Ekran Görüntüsü İçin Alternatif Yöntemler

Instagram’da ekran görüntüsü almak istemiyorsanız, istediğiniz fotoğrafı veya videoyu paylaşabilirsiniz.

Bunun için istediğiniz bir fotoğrafın veya videonun sağ üstündeki üç noktaya basın. Eğer paylaşılmış olan video veya fotoğraf herkese açık bir şekilde paylaşılmış ise Facebook ve Twitter’da paylaş seçenekleri çıkıyor.

Fotoğrafı direkt olarak almak için bağlantı url’yi kopyala diyebilirsiniz. Bu seçenek özel olarak paylaşılan içeriklerde yine görüntülenememektedir.

 

Kpss A En İyi Kaynaklar 2017 (İktisat-Hukuk-Muhasebe-Maliye) Yazımızı Okumak İçin Tıklayın Veya Dilerseniz Aşağıdaki Videoyu İzleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here