Bu yazımızda, iOS ve iPhone sistemlerini kullanabileceğiniz emülatörlerden bahsedeceğiz. Şayet daha önce ios emülatörü üzerinde çalışan bir cihaza sahip olmadıysanız ve iOS üzerinde çalışan cihaz almak gibi bir niyetiniz varsa bu emülatörler fikir edinmenize yardımcı olabilir.
En İyi iOS Emülatörü
Emülatörler Windows ve Mac üzerinde çalışmakta. Hatta bir Web tarayıcısı üzerinde çalışan emülatör bulmak da mümkün.
Kısa bir bilgi verme sürecinden sonra en iyi ios emülatörü yazımıza gelelim.
MobiOne Studios
Listemizdeki ilk iOS emülatörü MobiOne Studios’tur. Başlamadan önce, emülatörün geliştirilmesinin durdurulduğunu, ancak indirildiğinde çalışıyor olduğu bilgisini ekleyelim.
Bu emülatör, kullanıcıların bilgisayarlarındaki çeşitli iOS uygulamalarını veya oyunlarını kolaylıkla test etmelerini sağlar. Artı, emülatörde donanım sınırlandırması yok. Yeterli bellek ve işlemci alanına sahip herhangi bir bilgisayarda çalıştırabilirsiniz. Emülatör aynı zamanda akıllı telefonlar için çapraz platform uygulamaları geliştirmek isteyen geliştiriciler için de faydalıdır.
Smartface
PC’de iOS uygulamalarını çalıştırmak için bir başka emülatör Smartface’dir. Bu emülatör daha profesyonel kullanıcılara odaklanmıştır. Bunun nedeni, geliştiricilerin bu emülatörü iOS üzerinde uygulamaları geliştirmek için kullanmalarıdır.
Smartface çoğunlukla profesyonel kullanıcıları ağırlıyor ve bu yüzden emülatörün fiyatı 99 dolardan başlıyor, ancak denemek istiyorsanız ücretsiz bir sürüm mevcut. Çapraz platform iOS uygulamalarınızı test etmeniz gerektiğinde en iyi sonucu vereceğinden emin olabilirsiniz.
Ayrıca Smartface, iOS üzerindeki özelliklerin hemen hemen hepsini içeren tek emülatördür.
App.io
App.io, Windows’ta çalışan ve sevilen iPhone emülatörlerinden biridir. Emülatörün en büyük avantajı tamamen ücretsiz olmasıdır. Ücretsiz olmanın ötesinde, emülatör, basit ve kullanımı kolaydır. Kurulumda kolaydır ve böylece hemen hemen herkes tarafından kurulabilir.
iPadian
Adından da anlaşılacağı üzere iPad için oluşturulmuş bir emülatördür. Kurulumu ve kullanımı oldukça basittir. Sadece hobi ve meraklı olan kişiler için değil, iPadian, profesyoneller için de oldukça kullanışlıdır. Sistem belleğinizi ve işlem gücünüzü aşırı kullanmaz. Stabil çalışır.
Appetize.io
Appetize.io, iOS uygulamalarını PC’de çalıştırmak için benzersiz bir iOS emülatörüdür. iOS uygulamalarını çalıştırmanıza izin verir, aynı zamanda kullanıcıların bu emülatör aracılığıyla bulut üzerinde çapraz platform uygulamaları geliştirmelerini sağlar. Emülatörü indirmek ve kullanmak ilk 100 saat boyunca ücretsizdir.
Bununla birlikte bundan sonra, saat başına 0,05 ABD Doları tutarında nominal bir ücret tahsil edilecektir. Birçok insanın işini kolaylaştırmayı amaçlayan bir emülatör için bu kötü bir ücret değil.
AIR iPhone
Adobe Air ile birlikte çalışan bir emülatör olarak karşımıza çıkıyor.
Bu emülatörü kurmak ve kullanmak son derece basittir. Tek yapmanız gereken emülatörü indirmek, AIR çerçevesi ile birlikte yüklemek. Kurulumdan hemen sonra herhangi bir sorun olmadan AIR iPhone’u kullanabilirsiniz.
iPhone Similator
iOS’u ilk defa kullanacak ve oyun oynayacak olan kullanıcılar için idealdir. IPhone Simülatörü kullanımı kolaydır ve hem gelişmiş hem de ara kullanıcılar için çok uygun olur. Oyun oynamaya yönelik oluşturulmuş olmasından dolayı bu simülatörde grafikler gerçekten iyi şekilde oluşturulmuş.
iMAME
iMAME, iPhone Similator gibi uygulama test etmekten daha çok oyun oynama amacı ile oluşturulmuş bir emülatördür.
Bilgisayar üzerinden iOS üzerinde çalışabilen oyunları oynamak isteyenler için eşsiz özellikler sunar. Ayrıca sisteminizi yormadan stabil şekilde çalışır.
Kötü olan ise, simülatörün işletim sistemini kullandırtma amacından çok oyun oynatmaya yönelmesinden ötürü iOS’u tanımak isteyen kullanıcılara pek seçenek sunmuyor olması.
Ayrıca uygulama geliştirmek isteyen geliştiricilere de pek hitap etmiyor. Yine de iMAME, tüm oyunları çalıştıran, iOS için oldukça iyi bir simülasyon aracıdır.
Android ile karşılaştırdığımız zaman son derece zayıf kalan ios emülatörü her ne kadar size işletim sistemini bire bir kullandırtmasa da en azından fikir edinmenize yardımcı olacaktır. iOS açık kaynaklı bir işletim sistemi olmadığından ötürü, geliştiricilerin iOS’u olduğu gibi ios emülatörü ile kullandırtması pek mümkün değil.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!