Instagram telif hakkı mesajı yolu ile sanki instagram’dan gelmiş gibi ihlal mesajındaki linke kullanıcı tıkladığında hesabı ele geçiriliyor.

Son zamanlarda hatta neredeyse her gün instagram kullanıcıları, instagram hesaplarının başkaları tarafından ele geçirildiğinden bahsediyorlar.

Instagram’da telif hakkı ihlaliyle ilgili bir mesaj aldıysanız, muhtemelen içeriğinizdeki bir veya daha fazla unsura ilişkin hak sahibi bir kişi veya kuruluş tarafından bildirilmiş olabilirsiniz. Bu mesaj, içeriğinizin kaldırılması veya erişiminizin kısıtlanması gibi çeşitli sonuçlar doğurabilir.instagram telif hakkı ihlali mesajı

Açıkcası birçok kullanıcı hesabını bu şekilde kaybettiğinde geri alması neredeyse mümkün değil. Bazı alan kullanıcılar var ancak bunların çoğu iki faktörlü doğrulaması açık olanlar. Çok fazla mesaj geldiği için bizlerde sizlere bu durumu açıklamak istedik. Lütfen bu şekilde gelen mesajlara aldanmayın ve bilmediğiniz linklere tıklamayın. Bu sadece instagram içinde değil. Twitter, facebook vb. uygulamalardan gelen hatta WhatsApp bile buna dahil, bu tarz linklere tıklamayın. Sadece sosyal medya hesabınız da değil, kredi kartınız, e-mail adresiniz ve şifresi, banka bilgileriniz, aldığınız notlar, nüfus bilgileriniz, rehberiniz vb. birçok bilginiz ele geçirilebilir.

Umuyoruz ki kimsenin başına gelmesin ama olası risklere karşı hazırlıklı olabilmeniz için ilk olarak mail adresinizde ve instagram hesabınızda kesinlikle iki faktörlü doğrulamayı açın. Kesin ama kesin açın!

[wps_frame style=”default” align=”left” color=”#333333″ background=”#fafafb” border=”6px solid #d6e5ff”]Bu tarz mesajlara lütfen inanmayın. Instagram size bu şekilde mesaj atmaz. Ancak yine de mesaj gelse bile biraz araştırma yapın ve hemen linklere tıklamayın❗️ Ayrıca iki aşamalı koruma yöntemini bütün hesaplarınızda aktif edin❗️ Sadece instagram’da da değil. Bütün e-mail, WhatsApp, facebook, twitter vb. artık sizin için hangisi önemli ise kredi kartı şifreleriniz de dahil❗️ Bütün şifrelerinizi de aynı girmeyin. Karmaşık ve kolay tahmin edilemeyen yabancı karakter içeren şifreler girin. 👍[/wps_frame]

Instagram Telif Hakkı Mesajı

Yukarıda bahsettiğimiz gibi sahte bir isimle açılan bu hesapların hedefine girdiyseniz gelen mesaj genelde bu şekilde oluyor.

Instagramdan Gelen Telif Hakkı Mesajı

Selam! / Hi! / Hi Dear User!

Instagram telif hakkı mesajı ve topluluk kurallarımızı ihlal ettiğine dair şikayetler aldık. Ekibimiz şikayetleri inceledi ve onayladı.

İhlal ettiğiniz kurallar;

Paylaşılan bir gönderi veya bağlantı
Telif hakkıyla korunan yayınlar
Taklit ürün satışı
Çıplaklık cinsel içerik

Telif hakkı ihlali kurallarımıza aykırıdır! Hesabınız 24 /48 saat içerisinde kalıcı olarak silinecektir. Hata yaptığımızı düşünüyorsan aşağıdaki formdan bize geri bildirimde bulun!

Form; (sahte bağlantı linki)

Genellikle yukarıdaki gibi bir mesaj gönderiyorlar. Bu tarz mesajları aldığınızda açıkcası en güzeli hiç o mesajı bile açmadan o kişiyi engellemeniz. Hatta tanımadığınız birinden mesaj aldığınızda bile şüphe ile yaklaşın ve sakın size atılan linklere tıklamayın ve bilgilerinizi kimse ile paylaşmayın. Unutmayın instagram size ihlal için mesaj atmaz. Direkt olarak öyle bir durum olsa hesabınızı kapatır. Hatta şöyle bir durum bile var, bazen hesaplar o kadar engellenmesine, spamlanmasına rağmen kapanmıyor. Lütfen bu tarz oyunlara gelmeyin.

Bu arada çalınan instagram hesabınızı buradan bakarak https://webhakim.com/instagram-hesabim-calindi.html kurtarabilirsiniz. 

Bu ve bu gibi kötü niyetli girişimlerden korunmak için yukarıda da belirttiğimiz gibi öncelikle bütün hesaplarınızda iki faktörlü doğrulamayı açın ve aşağıdaki adımları unutmayın;

✔Öncelikle mesaj DM’den geldiyse mesajı gönderen hesabın adını, durumunu kontrol edin. Gerekirse google’da araştırın.

✔Gelen bağlantıların URL’sini mutlaka dikkatle kontrol edin ve bize göre kesinlikle güvendiğiniz kişilerden gelen linklere bile şüphe ile yaklaşın. Belki o kişinin hesabı da ele geçirildi ve size o değil başkası onun hesabından o linki attı!

✔Birbirinin aynı olan şifreler kullanmamaya özen gösterin ve iki aşamalı doğrulama yöntemlerini hesaplarınızda aktif edin!

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER