En iyi ücretsiz güvenlik duvarı arıyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Bilgisayar kullanan herkes “güvenlik duvarı (firewall)” adı verilen bir şey duymuştur.

Çoğu kişi güvenlik duvarının ne olduğunu fark etse de, herkes için aynı şeyi söyleyemeyiz. Basit bir deyişle, güvenlik duvarı, amacı, yetkisiz erişimi önlemek olan bir sistemdir. Ücretsiz en iyi güvenlik duvarı kurabilir ve bilgisayarınızı koruyabilirsiniz.

Yetkisiz erişim, özel bir şebekeden olabilir. Bir güvenlik duvarının uygulanması, yazılım, donanım veya her ikisinin kullanımı yoluyla yapılır.

Güvenlik duvarları, yetkisiz İnternet kullanıcılarının internete, özellikle intranetlere bağlı özel ağlara erişmesini önlemek için vardır.

Güvenlik duvarı listesi uzman editörlerimiz tarafından hazırlanmıştır. 

En iyi Güvenlik Duvarı 2024 Sıralaması

Windows’un güvenlik duvarı vardır. Donanıma dayalı olarak da diğer seçenekler de mevcuttur.

Güvenlik duvarının yanında sizlere en iyi virüs temizleme programı olan makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Güvelik açısından bir diğer önemli husus ise vpn programı olan ip koruyuculardır.

ücretsiz firewall programı

ZoneAlarm

en iyi güvenlik duvarı 2018

Güvenlik duvarı değince akla ilk gelen isimlerden biridir. ZoneAlarm Free Firewall, kullanıcıların indirmesi için mevcut en eski güvenlik duvarlarından biridir. Bilgisayarınızı istenmeyen misafirlerden kolaylıkla koruyabilir.

Güvenlik duvarı, açık bağlantı noktalarını gizleyebilir.

Güvenlik duvarı ayrıca kötü niyetli trafik arar ve ona karşı koruma sağlar.

Güvende olmayan programları da devre dışı bırakabilir.

Bunlar ZoneAlarm ücretsiz güvenlik duvarı ile elde ettiğiniz inanılmaz özelliklerden sadece birkaçı; Zaten yeterince meraklı değilseniz, güvenlik duvarı bilgisayarınızı DefenseNet’e bağlar. Bu, güvenlik duvarının sizi tehditlere karşı gerçek zamanlı güvenlik güncelleştirmeleri sağlayacaktır.

Son olarak, en azından, kablosuz bir ağa bağlarsanız bilgisayarınızı da koruyabilir. ZoneAlarm Free Firewall ile herhangi bir sorun yaşamazsınız, bu nedenle piyasada bulunan en iyi ücretsiz güvenlik duvarları arasında olduğuna sizi temin ederiz.

Programı indirmek için tıklayın.

PeerBlock

en iyi güvenlik duvarı 2018

Ağır bir dosya paylaşımcıysanız ve güvenliğiniz konusunda endişeleniyorsanız, PeerBlock’u kullanmaya başlayın. Şu anda Windows için bir ücretsiz güvenlik duvarıdır. Açıkça dosyalarını paylaşmayı seven veya başkasının kendisine veri göndermesini seven kişileri hedef almaktadır.

PeerBlock’un birincil amacı, kullanıcıyı güvenilmeyen IP adreslerinden gelen trafikten korumaktır.

PeerBlock istenmeyen trafiği kullanıcıya özel IP adreslerinden korur.

Tamamen ücretsizdir.

Güvenlik duvarı çok fazla kaynak almaz.

PeerBlock’ın listede yer almasının nedeni, güvenlik konusuna odaklanmak yerine belirli bir konu üzerine odaklanabilmesidir. Bilgisayarda diğer güvenlik duvarlarıyla da iyi oynar. En önemlisi, bilgisayarınızı etkin bir şekilde kullanmanıza izin verir.

Kurulumu son derece basit; Yükleme sonrasında, engellemek istediğiniz web siteleri veya IP adresleri sorulur. Ardından PeerBlock, bilgisayarınızın güvende olduğundan emin olmak için listeyi her gün günceller.

Programı indirmek için tıklayın.

Comodo Free Firewall

en iyi güvenlik duvarı 2018

Comodo Free Firewall, akıllı uygulama nedeniyle indirilebilen en iyi ücretsiz güvenlik duvarlarından biridir. Uygun bir güvenlik duvarı olmasına rağmen, kurulum paketinde yükleyebileceğiniz bir tarayıcı ile birlikte gelir.

Bu güvenlik duvarının amacı, İnternet’i keşfetmek söz konusu olduğunda, sanal bir deneyim sunmaktır. Bir günde birçok web sitesini ziyaret eden bir kişiyseniz, tarayıcıların sandboxlanmış bir sürümünü elde ettiğinizden Comodo Free Firewall’ı kullanmak iyi bir fikirdir.

Kullanmak istediğiniz tarayıcının sanal alanlı bir sürümünü oluşturur.

Kullanıcıya maksimum güvenliği sağlamak için başka programlar ekleme olanağı tanır.

Güvenlik duvarı izinler üzerinde kolay kontrol sağlar.

Comodo Free Firewall bunun için çok iyi bir uygulamaya sahiptir; güvenlik duvarı kendisinin kullanımı kolaydır ve bilgisayarınızda doğrudan sandboxlanmış bir ortam da elde edebilirsiniz. Her şeyin üstesinden gelmek çok kolaydır ve çok fazla kaynak kullanmayın.

Birinin erişmesini istemediğiniz web sitelerini engellemenize izin veren bir web sitesi filtresi ve yazılımın şüpheli etkinliklere ve programlara göz kulak olması için izlenen monitörleri vardır.

Programı indirmek için tıklayın.

TinyWall

en iyi güvenlik duvarı 2018

Diğer güvenlik duvarlarının aksine, TinyWall şeyleri çok farklı kılıyor. Şimdi ve sonra pop-up’ları vermek yerine, TinyWall kendisi için bir güvenlik duvarı görevi göremez. Bunun yerine, varsayılan Windows güvenlik duvarında çok daha fazla seçenek sunar.

Şimdi birçok insan bunun neden önemli olduğunu merak edebilir; Windows güvenlik duvarı olduğu kadar iyi, ancak TinyWall’ı kullanırken elde ettiğiniz özellikler ve seçeneklerle daha da iyi hale geliyor. Aşağıya ek özelliklerden bazılarını yazıyoruz.

TinyWall, işlevlerin çoğunda kısayol tuşları sunar.

IP adreslerini ve web sitelerini beyaz listeye ekleme veya kara listeye alma iznini verir.

Güvenlik duvarı gereksiz pop-up’lara sahip değildir.

TinyWall belki de listenin tamamında en basit yazılımdır. Zaten var olan bir şeyi alır ve daha da iyi yapar. Bu şekilde, Windows güvenlik duvarının yeterince iyi olup olmadığını düşünmek zorunda değilsiniz.

Başka herhangi bir değişiklik getirmediğinden, genel boyut ve kaynak gereksinimi düşüktür ve neredeyse herhangi bir bilgisayarda çalıştırılabilmenizi sağlar.

Programı indirmek için tıklayın.

OpenDNS

en iyi güvenlik duvarı 2018

Open DNS, yazılım tabanlı bir güvenlik duvarı değildir. Bunun yerine, yönlendiricinizin gelen ve giden verileri işleme biçimini değiştirecek basit bir yöntemdir. Yönlendiricinize yapacağınız düzgün fakat basit değişiklikler var.

Değişiklikler, yönlendiricinin normal DNS erişimi yerine Open DNS sunucularını kullanarak internete bağlanmasına izin verecektir. Bu, internete bağladığınız tüm cihazların bir küçük değişikliğinin geçerli olacağı anlamına gelir.

Open DNS tamamen müdahaleci değil.

Değişiklik, aynı İnternet’e bağlı tüm cihazlar için geçerlidir.

Güvenilmeyen içeriği ve web sitelerini otomatik olarak engeller.

Open DNS çok sayıda filtreleme seçeneği sunar.

Başlangıçta Open DNS hakkında şüpheleriniz olsa da, İnternet’in nasıl davranmasını istediğiniz konusunda size mükemmel kontrol sağladığını inkar edemeyiz. Bu basit bir değişikliktir ve bir kez yerine getirildiğinde, artık endişelenmeniz gerekmez.

Buraya bir indirme bağlantısı olmadığından, aşağıdaki bağlantı sizi öğreticiye yönlendirir. Öğreticiyi merkezi bilgisayarınızda kullanmanız yeterlidir ve ayarlar ağın tamamında geçerli olacaktır.

Programı indirmek için tıklayın.

GlassWire

en iyi güvenlik duvarı 2018

GlassWire basit bir ağ izleme aracıdır. Ancak, bazı gelişmiş işlevleri var.

GlassWire ile, ağınızdaki (özellikle şüpheli olduğunu düşündüğünüz) gelen veya giden trafiğin manuel olarak engellenmesine yönelik seçenekler elde edebilirsiniz. Geliştirici tam teşekküllü bir ağ güvenlik yazılımı olarak pazarlamaz, ancak çoğunlukla bir tane gibi çalışır.

GlassWire, etkili bir ağ izlemesi sağlar.

Yazılımın kullanımı kolaydır ve anlaşılması kolaydır.

Ağır işi yapmak için Windows güvenlik duvarını kullanır.

GlassWire ile ilgili iyi şey, güvenlik duvarına sahip olmak yerine, tüm işleri yapmak için Windows güvenlik duvarına güvenmektir. Kendi ağ izleme aracına sahip olsa da,engelleme ve engellemeyi kaldırmak için Windows güvenlik duvarı kullanıyor.

Dikkat çekmemiz gereken bir diğer önemli nokta, ücretsiz bir sürüme sahip olmakla birlikte, güvenlik duvarı da üç ücretli seçenekle geliyor olmasıdır. Bazı diğer güvenlik duvarlarının aksine, sizi kendi isteğinize göre yükseltmeye zorlamaz. Yani, ücretsiz sürümüyle de iyi olabilirsin.

Programı indirmek için tıklayın.

NetDefender

en iyi güvenlik duvarı 2018

NetDefend, indirilebilecek daha temel güvenlik duvarı programlarından biridir. Ücretsizdir ve özelliklerin oldukça basit bir listesine sahiptir. Bununla birlikte, iyi olan, onun için iyi çalışmasıdır. Kurulum hızlı bir şekilde yapılabilir, arabirim temiz ve yazılım ücretsizdir.

Elbette, çoğu özelliği masaya getirmiyor, ancak kullanıcıların tam olarak yararlanabileceği özellikler var. Yazılım, internete bağlanmaya çalışan uygulamaları ve işlemleri gösterebilir ve bu sayede harekete geçebilirsiniz.

  • Basit, kullanışlı ve kullanımı kolaydır.
  • NetDefender, gelen trafiğin engellenmesine ve uygulamaların ağa bağlanmasını engellemenize izin verir.
  • Güvenlik duvarı çok fazla kaynak almaz.

NetDefender kesinlikle daha uzun süre dayanabilen bir güvenlik duvarı gibi görünmüyor. Ancak, oldukça iyi bir şekilde devam ediyor.

Programı indirmek için tıklayın.

Outpost Firewall

en iyi güvenlik duvarı 2018

Üçüncü taraf bir güvenlik duvarının amacı, genel kullanıcı deneyimini daha rahat hale getirmek ve güvenlik duvarlarını genel halk için daha erişilebilir hale getirmektir. Outpost Firewall onu iyi anlıyor ve her şeyi ortalama tüketiciler için daha rahat hale getiriyor.

Outpost güvenlik duvarı, programların internete erişmesine izin verebilir veya bunlara izin vermeyebilir.

Güvenlik duvarı ayrıca, kullanıcının ağa erişim elde etmek için belirli bir IP adresi ve bağlantı noktası eklemesine izin verir.

Outpost Firewall basittir ve her durumda iyi çalışmaktadır. İndirmek ücretsizdir, onu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Programı indirmek için tıklayın.

Windows Firewall

en iyi güvenlik duvarı 2018

Windows Güvenlik Duvarı, birçok insana sürpriz olacak, ancak varsayılan Windows güvenlik duvarı Windows XP’den günümüze kadar çok yol kat etti. Windows XP’nin günlerinde aynı güvenlik duvarının işe yaramayacak hatalar vardı.

Microsoft’un detaylara verdiği yakın dikkat sayesinde, işler şimdi çok farklı. Windows 10’la birlikte varsayılan Windows güvenlik duvarı tavsiye edebileceğimiz en iyi özelliklerden biridir. Kullanımı kolaydır, önceden kurulmuş olarak gelir.

Tamamen müdahaleci değil.

Kolay kullanım ve kurulum.

Güvenlik duvarı düzenli olarak güncellenir.

Varsayılan bir Windows özelliği olduğunu düşünürsek, güncellemeler de düzenli. Hemen hemen her kötü amaçlı programı veya web sitesini engelleyebilir.

Bununla birlikte, onu nasıl kullanmak istediğiniz konusunda tam kontrol ve en iyi bölüm sağlar. Herhangi bir indirmeye ihtiyacınız yok.

SONUÇ

En iyi güvenlik duvarı sıralaması listesi, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir, bu nedenle doğru seçimi yapmak için detaylı bir değerlendirme yapmak önemlidir.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER