Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, zincir marketlerdeki ürün fiyatlarını karşılaştırmaya olanak tanıyan marketfiyati.org.tr web sitesinin erişime açıldığını duyurdu.
TÜBİTAK tarafından geliştirilen platformda 50 bine yakın ürün yer alıyor. Kullanıcılar, mağazalardaki fiyatları kolayca karşılaştırabiliyor.
Site, geniş ürün yelpazesiyle tüketicilere arama ve fiyat karşılaştırma imkanı sunarak en uygun fiyatlı ürünü bulmalarına yardımcı oluyor.
Market fiyatı karşılaştırma ekranı, alışveriş yaparken bilinçli tercihler yapmak isteyenler için önemli bir kaynak haline geliyor.
Market Fiyatı Ürün Karşılaştırma Ekranı

TÜBİTAK tarafından geliştirilen https://marketfiyati.org.tr web sitesi, zincir marketlerdeki 50 bine yakın ürünün fiyat bilgisine erişim imkanı sunuyor.
Bu platform sayesinde vatandaşlar; meyve, sebze, et, tavuk, balık, süt, kahvaltılık ürünler, içecekler, temel gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünleri gibi birçok kategoride anlık fiyat karşılaştırması yapabilecek.
Tüketiciler, en uygun fiyatları görüntüleyerek avantajlı alışveriş yapma fırsatı yakalayacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda http://marketfiyati.org.tr internet sitesinin erişime açıldığını duyurdu.
Bakan Kacır, Merkez Bankası ve ilgili kamu kurumlarının araştırmalarına katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK tarafından geliştirilen bu platformun artık tüm vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirtti.
Paylaşımında, “Böylece herkes zincir marketlerdeki 50 bine yakın ürünün fiyatını görebilecek ve karşılaştırma yapabilecek. Hayırlı olsun!” ifadelerine yer verdi.
Market Fiyatı Web Sitesiyle Ürünleri Karşılaştırın!
Perakende zincirlerindeki ürün mağaza bazlı fiyatların dijital platformlarda açık veri olarak paylaşılması, adil serbest rekabetin izlenmesine katkı sağlarken, tüketicilere fiyatlara hızlı ve kolay erişim imkanı sunmaktadır.
Bu sayede, piyasalardaki fiyat istikrarı ve stok takibi korunurken, kullanıcılar ihtiyaç duydukları ürünleri ya da alternatiflerini farklı marketlerde karşılaştırabilir.
3 Harfli Marketler Dahil Olmak Üzere Pek çok Tanınmış Firma Yer Alıyor
Merkez Bankası ile ortak yürütülen proje kapsamında, 7 büyük zincir marketin fiyat verileri TÜBİTAK BİLGEM sistemlerine entegre edildi.
Fiyat bilgileri paylaşılan marketler arasında A101, BİM, CarrefourSA, HAKMAR, MİGROS, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve ŞOK bulunuyor.
En güncel teknoloji haberleri, rehberler ve özel içerikler e-posta kutuna gelsin! Topluluğumuza katılın ve en önemli haberlerin yer aldığı günlük bültenimize kaydolun!