Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Adım Adım Resimli Anlatım)

Ana Sayfa Haber Sosyal Medya Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Adım Adım Resimli Anlatım)
Ebru Taş   

Okuma süresi : dakika


Tumblr hesap silme işlemini yapmak isteyenler için gereken adımları anlatacağız. Hesap silme aslında çok basit bir şekilde yapılır. Yapmanız gereken adımları tek tek izlemek ve uygulamak. Tumblr platformu blog olarak kullanılmaktadır. Bloggerların özellikle sevdiği bir paylaşım ortamdır. Tumblr hesap silme, tumblr hesap silme linki, tumblr hesabımı silemiyorum ve tumblr hesap kapatma gibi durumların çözümlerinden bahsedeceğiz.

tumblr hesap silme

Tumblr’da neler paylaşabilirsiniz?

Panonuzda birçok paylaşım yapma imkânınız vardır. Bunlar:

  • Metin
  • Fotoğraf
  • Alıntı
  • Bağlantı
  • Sohbet
  • Ses
  • Video

paylaşımlarıdır.

Tumblr Hesap Silme İşlemi Yapmadan Bilmeniz Gerekenler:

>> Tumblr hesabınızı sildikten sonra paylaştığınız gönderilerin hiçbirini yeniden alamazsınız. Bu nedenle silmeden önce bütün saklamak istediğiniz fotoğraf, video, ses, metin vb. gönderileri bir yere depolayın.

>>  Tumblr hesap silme işleminden sonra hesabınızı yeniden açamazsınız. Yani dondurma gibi bir işlem yapılamaz. Sadece silme işlemi yapılır.

>>  Tumblr silme işlemi maalesef telefondan yapılamaz. Sadece bilgisayar, laptop notebook gibi cihazların tarayıcılarından yapılır.

>> Ana blog ile birlikte ek bloglar da silinecektir.

>> Blogunuz için kullandığınız URL ismi hesabınızı silindiğinizde başka kişiler tarafından alınabilecek durumda olacaktır.

Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Tumblr
  • Öncelikle Tumblr hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Tarayıcınızdan Tumblr’ı açıp oturum açın. Resimde gösterilen yere tıklayın.
Tumblr profil
  • Kırmızı işaretli olan “Profil” simgesine tıklayın karşınıza çıkan seçeneklerde hesabınızla ilgili yapacağınız işlemler mevcuttur. Resimde gösterilen dişli çark simgesindeki “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
Tumblr ayarlar
  • Hesap Ayarlarınız açılacaktır. Sayfanın en altında resimde gösterilen kısımda “Hesabı Sil” seçeneğine tıklayın.
Tumblr hesabı sil
  • UYARI! “Hesabı Sil” seçeneğine tıkladığınız anda bir uyarı sayfası açılacaktır. Aşağıdaki resimde gördüğünüz şekilde bir pencere açılacaktır. Sizden eminseniz oturum açma bilgilerinizi girerek “Her şeyi Sil” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.
Tumblr hesabı silme
  • “Her Şeyi Sil” dedikten sonra Tumblr hesabınız silinecek ve bütün paylaştığınız gönderiler de silinecektir.

Ayarlar seçeneğinden yapamadıysanız aşağıdaki linke tıklayarak direk silme işleminin yapıldığı sayfaya giderek Tumblr hesabınızı silebilirsiniz.

https://www.tumblr.com/account/delete?redirect_to=/settings/account

Link üzerinden açtığınızda aynı uyarı penceresi açılacaktır ve oturum açma bilgilerinizi (E posta ve şifre) girdikten sonra hesabınızı silme işleminiz tamamlanacaktır.

Tumblr’da mobil telefonlar üzerinden rahatlıkla metin, fotoğraf, video vb paylaşımlar yapılmaktadır. Lakin hesap silme işlemi yapılmamaktadır. Bu da kullanıcıların hesabını silemediği durumlarda öylesine açtığı bir hesabı bile silememesidir.

En azından böyle bir imkân sunulması beklenilmektedir. Tumblr mobil uygulaması ile rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Tumblr için hesap dondurma seçeneği de bulunmamaktadır. Kullanıcılar bazı durumlarda hesaplarını geçici süreliğine dondurmak istemektedirler. Hesap dondurma seçeneği getirilmesi kullanıcılar için de iyi bir alternatif olacaktır. İstedikleri zaman geri açabilmelidirler.

Tumblr hesap silme ile ilgili sorularınız var ise bize yorum olarak yazabilirsiniz. Hesap silme işlemini yapamadığınız takdirde bizden yardım isteyebilirsiniz. Umarız faydalı olmuştur.

Önerilen Yazılar:

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Takip et  
Bildir