Windows 11 Wifi Şifresini Öğrenme Ayarlar uygulamasını, Komut İstemi veya PowerShell kullanarak kolay bir şekilde Wifi şifrenizi bulabilirsiniz. Ayrıca farklı denetim masası yöntemi ile de wifi şifrenizi öğrenebilirsiniz. Şimdi wifi şifremizi nasıl bulabiliriz hemen bakalım.

Bir bilgisayarda kayıtlı olan Wi-Fi ağının şifresini öğrenmek için Windows 11 işletim sisteminde şu adımları takip edebilirsiniz:

Windows 11 Wifi Şifresi Öğrenme (Bunun için aktif olarak o ağa bağlı olmanız gerekiyor. Bu yöntem olmazsa 👉 wifi şifresi öğrenme makalemize gidin 👍)

İlk olarak arama bölümüne “cmd” yazarak veya “Komut istemi” yazarak o siyah alanı yani Komut İstemi’ni açalım.

Windows 11 Wifi Şifresi Öğrenme

Açılan pencereye “netsh wlan show profiles” bu komutu yapıştırın ve Enter’e basın. (Bu arada wifi’ye bağlı olmanız gerekiyor.)

Windows 11 Wifi Şifresi Öğrenme

Burada aktif bağlı olduğumuz ağ ismi çıktı. Şimdi bu ismi bu koda yazıyoruz. Bu kodu cmd’ye yapıştırın netsh wlan show profile name=”WiFi-Ağ Adı” key=clear aynı şekilde oradaki ismi WiFi-Ağ Adı yazan yere yapıştırın.

Eğer o alana yazamıyorsanız ilk önce burada yazın daha sonra yapıştırın veya ok işaretleri ile o aradaki adı silip kendi WiFi adınızı yazabilirsiniz.

windows 11 wifi şifresi öğrenme

Buradan sonra çıkan alanda şimdi wifi adımızı yazdık o ara kısıma. Şimdi ise şifremizi öğrenme zamanı.

windows 11 wifi şifresi öğrenme

Enter’e bastık ve bu şekilde ekran çıktı. Key Content alanının karşısında yazan bölüm şifremiz. İşte bu şekilde Wifi şifremizi bulmuş olduk. Eğer okulda wifi şifresi ile internete girmek isterseniz fatih internet şifresi makalemize bakabilirsiniz.

SONUÇ

Eğer bilgisayarınıza yönetici izinleri ile giriş yapmışsanız, bu adımları kullanabilirsiniz. Ancak yönetici izinleriniz yoksa veya bu adımlar işe yaramazsa, bu bilgileri görmek için daha teknik yöntemlere başvurmanız gerekebilir. Unutmayın ki bu bilgileri başkalarıyla paylaşmamaya özen göstermelisiniz, çünkü Wi-Fi şifresi ağınızın güvenliği için kritik bir unsurdur.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER