Sizin için kıymetli bir fotoğrafı telefonunuzdan yanlışlıkla sildiniz. Yoksa daha da kötüsü telefonunuz kırıldı veya sıfırlandı. Bilmenizi isterim ki silinen fotoğrafları geri getirme uygulaması işlemi kolay değildir.

Bazı videoları ve makaleler görüyorum. İnanın bunlar oldukça basit ve çoğu zaman işe yaramayan yöntemler. Eğer tek bir uygulama veya program ile bu işlem yapılabiliyor olsaydı sizce ücretsiz olur muydu? Bence hayır.

Neyse, silinen fotoğrafları geri getirmek için biraz araştırma yaptım. Ancak inanın en iyi yöntemler bile bazen işe yaramadı. Çünkü bu işin %100 olarak geri dönüşü yok.

Telefonunuzdan silinen fotoğrafları geri getirmek için çeşitli üçüncü taraf uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalar genellikle silinen dosyaları tarar ve geri getirme seçeneği sunar. Ancak, bu tür uygulamaların başarı oranı ve etkinliği farklılık gösterebilir.

Silinen Fotoğrafları Geri Getirme Uygulaması Android

android silinen fotoğrafları geri getirme

Şimdi sizlere sırası ile hangi yöntemleri deneyerek silinen fotoğrafları geri getirebilirsiniz göstereceğim.

Bu arada daha detaylı olarak https://webhakim.com/silinen-fotograflari-geri-getirmek-icin-en-iyi-5-uygulama.html bakabilirsiniz.

1- Silinen Fotoğrafları Bulut Depolama Uygulamalarından Geri Getirme

Çoğu bulut uygulaması ayarlarında size otomatik olarak arka planda yüklediğiniz resimleri yedeklemeyi önerir. Eğer siz bu özelliği açtıysanız, çok rahat bir şekilde fotoğrafları geri getirebilirsiniz.

Yani telefonunuzun galerisinden sildiğiniz resimler bu tarz bulut uygulamalarından silinmez ve yedeklenir.

2- Google Fotoğraflardan Sildiğiniz Resimleri Kurtarma

Çoğu Android telefona yüklü olarak gelen Google Fotoğraflar uygulamasını açın. Bazen sadece Fotoğraflar olarak da ismi geçer.

Açtıktan sonra, Kitaplık sekmesinden>Çöp kutusuna tıklayın. Eğer yedeklemeyi daha önce aktif etmişseniz sildiğiniz resimleri burada görebilirsiniz.

telefondan silinen fotoğrafları geri getirme

3- Microsoft OneDrive Silinen Dosyaları Kurtarma

Microsoft OneDrive uygulaması cihazında yüklü olan ve kullananlar içinde resimlerini kurtarma yöntemi mevcut.

Bunun için Geri dönüşüm kutusunu açın ve Geri Yükle simgesine dokunun. OneDrive son 30 güne kadar silinmiş dosyaları saklar. Bu şekilde resimlerinizi geri getirebilirsiniz.

4- SD Kart Kullanıyorsanız SD Kartınızdan Silinen Fotoğrafları Kurtarma

Eğer herhangi bir bulut uygulaması kullanmıyorsanız muhtemelen sildiğiniz fotoğraflar yedeklenmedi. Peki bu duruma nasıl bir çözüm bulabiliriz. Silinen fotoğrafları umuyorum ki telefonunuzun SD kartına kaydetmişsinizdir.

Eğer fotoğrafları sildiğiniz telefonda SD kart bulunuyorsa masaüstü bir bilgisayara kartı bağlayabilir ve bir program yardımı ile fotoğrafları kurtarabilirsiniz. Ancak bunun garantisi yoktur. Baştada belirttim. Bu tarz işlemlerin %100 geri dönüşümü söz konusu değildir.

Çünkü olay bazı faktörlere bağlı. Mesela silinen dosyalar bellek kartında yeni veriler kaydedene kadar orada kalır. Yani siz oraya yeni birşeyler kayıt ettiğinizde eski verilerin üzerine yazmış olacaksınız ve eski veriler silinecektir.

5- EaseUS Programı ile Veri Kurtarma

Bunun için bir program öner derseniz, EaseUS Veri Kurtarma programını söyleyebilirim. Hem Windows hem de Macbook için kullanılabilir sürümleri mevcuttur. İndirip kurabilirsiniz.

  • İlk olarak SD kartınızı dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızın kart yuvasına takın.
  • Programı indirin ve kurulumunu yaptıktan sonra çalıştırın. Program çalıştığında açılan pencerede verileri kurtarabileceğiniz tüm sürücüler orada listelenecektir. Siz o listeden istediğinizi seçip devam edebilirsiniz. Ancak yanlış olan bir sürücüyü seçmeyin, biz bunu SD Kartı için anlatıyoruz.
  • SD Kartı programda seçin ve Tara butonuna basın. Uygulama kurtarabileceği dosyaları taramaya başlayacaktır. Programın ücretsiz sürümünde 2 GB veri yükleyebiliyorsunuz. Daha fazlası için programın ücretli sürümünü satın almanız gerekiyor. Tarama süresi ise kartınızda bulunan verilerin boyutlarına göre değişiyor. Ortalama 10 dakika ile 30 dakika arası diyebiliriz.
  • İşlemler bittikten sonra sol tarafta kurtardığı dosyaları uzantıları ile birlikte gösteriyor. Bizim aradığımız dosya jpg uzantılı resimler olacak. Eğer kurtardığı herhangi bir resim olursa jpg(50) tarzı bir sayı belirtir. Jpg isimli dosyaya girip istediğimiz resimleri seçip Şimdi Kurtar’a tıklayalım. Bu işlemden sonra resimlerinizi kopyalayacağınız dosyayı seçin ve program resimleri oraya yüklesin. Yükleme bittikten sonra tekrar fotoğrafları telefonunuza gönderebilirsiniz.

6- Direkt Olarak Telefondan Silinen Fotoğrafları Kurtarma

Eğer SD kart veya yedekleme uygulaması kullanmıyorsanız Android telefonunuzdan silinen fotoğrafları kurtarmak daha da zorlaşıyor. Çünkü fotoğrafların yedeklenebileceği veya kurtarılabileceği herhangi bir alan kalmıyor. Telefon root’lu olmadığı sürece orjinal olarak telefonu taramanın herhangi bir yolu yoktur.

Eğer çok önemli bir resim veya dosya ise sizin için telefona root atmanız gerekiyor. Ancak bu telefonu garanti kapsamından çıkarabilir ve telefona zarar verebilir. Bu yöntemi önermiyoruz.

7- DiskDigger İle Silinen Fotoğrafları Geri Getirme İşlemini Yapma

Play Store’dan DiskDigger Photo Recovery uygulamasını telefonunuza yükleyin. Uygulama fotoğraf ve video kurtarmak için ücretsizdir. Farklı bir dosya türü kurtarmak isterseniz uygulamayı satın almanız gerekiyor.

Telefondan silinen fotoğrafları geri getirme

Uygulamayı Play Store’dan indirelim ve açalım. Daha sonra ana ekranda “START BASIC PHOTO SCAN” butonunu göreceksiniz. Buna tıklayın. Eğer telefonunuz rootlu ise aşağıdaki “FULL SCAN” butonuna da tıklayabilirsiniz. Butona tıkladıktan sonra sizden fotoğrafları erişmek için izin isteyecektir. İzinleri verdikten sonra hemen taramaya başlıyor. Uygulama sadece silinenleri değil telefonunuzdaki bütün fotoğrafları tarıyor. O yüzden biraz tarama işlemi uzun sürüyor.

Eğer beklemek istemezseniz, sağ yukarıda ayarlar bölümünden fotoğrafın boyutunu ve fotoğrafın çekildiği tarih aralığını biliyorsanız oraya bilgileri girerek süreyi kısaltabilirsiniz.

Program bütün silinen fotoğrafları bulamıyor ve buldukları bazı fotoğraflarda bozuk oluyor. Eğer tarama yaparken istediğiniz fotoğrafı uygulama bulabilirse o fotoğrafın üzerine tıklayın ve açılan pencerede ortadaki seçeneği seçin. “Save the files” seçeneğini seçtikten sonra kaydetmek istediğiniz klasöre kaydedebilirsiniz. Biz orjinal olan hem de galerinizde görüntüleyebileceğiniz DCIM (Dijital Kamera Resimleri) klasörünü öneririz. İşlem bu kadar.

Telefondan silinen fotoğrafları geri getirme

Telefondan silinen fotoğrafları kurtarma yöntemlerinden bahsettik. Fotoğraflar silindiğinde kurtarmak gerçekten kolay olmuyor. Hatta bazen kurtaramayabilirsiniz. Bu yüzden önemli dosyalarınızı ve fotoğraflarınızı yedeklemenizi öneririz.

Telefondan silinen fotoğrafları geri getirme

Evet arkadaşlar DiskDigger Photo Recover uygulaması ile silinen fotoğraflarınız artık gelmiş olacaktır. Geçmişin hatıralarına ve özel çekilen fotoğraflarınıza eskisi gibi bakabilirsiniz.

Not: Bir de fotoğrafların kalitesi eskisi gibi olmayabilir, onu ayarlar kısmından ayarlayabilirsiniz. Yada https://letsenhance.io/login buraya tıklayarak resim kalitesini ve çözünürlüğünü çok yükseltebilirsiniz.

Telefondan Silinen Fotograflari Geri Getirme android webhakim

SONUÇ

Bu uygulamaların birçoğu ücretsiz sürümleriyle gelir ve bazıları daha gelişmiş özellikler için ücretli sürümlere sahiptir. Uygulamaların kullanımı hakkında talimatları takip ederek, telefonunuzu tarayarak silinen fotoğrafları geri getirebilirsiniz. Ancak, bu uygulamaların başarı oranı ve kurtarabilecekleri fotoğraf sayısı konusunda kesin bir garanti yoktur. Ayrıca, fotoğrafları geri getirmek için ne kadar süre geçtiği de kurtarma şansını etkileyebilir.

Yorumlar (1)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

GÖNDER

N.Gürbüz Köse 4 yıl önce

Android telefonlarda silinen fotoğraflar telefonunuza ROOT yapılmadan geri getirilemez..Bu uygulama ile telefonunuzda ne kadar fotoğraf varsa sadece hepsini size gösterir 0 kadar…. Telefonunuz garantili ise ROOT yaptırırsanız garanti dışı kalacaktır.!!!!!